După 7 ani liber, datorită noului Cod Penal

detinut liberUn deţinut din judeţul Braşov, condamnat pentru furt, a fost eliberat din Penitenciarul Miercurea Ciuc după intrarea în vigoare a noului Cod Penal, întrucât a ispăşit deja pedeapsa prevăzută în noua lege.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Miercurea Ciuc, Adrian Bujac, a declarat că este vorba de un deţinut în vârstă de 40 ani, din Râşnov, care era condamnat la 11 ani de închisoare pentru furt, dar care ispăşise deja 7 ani. Întrucât în noul Cod Penal pedeapsa pentru furt este de 7 ani de închisoare, deţinutul respectiv a beneficiat de legea penală mai favorabilă şi a părăsit penitenciarul.
Adrian Bujac a precizat că, în cazul celorlalţi deţinuţi, se analizează situaţia şi se stabilesc noile termene la care au dreptul la eliberare condiţionată.
Tribunalul Harghita a înregistrat până în prezent 23 de cereri de eliberare din partea unor deţinuţi care doresc să beneficieze de legea penală mai favorabilă.
Preşedintele Tribunalului Harghita, judecătoarea Ioana Airinei, a declarat că patru dintre cereri au fost soluţionate, dintre care una cu plecarea acasă a condamnatului. De asemenea, nu s-a înregistrat niciun caz în care să se înlocuiască închisoarea cu altă pedeapsă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.