După 7 ani liber, datorită noului Cod Penal

detinut liberUn deţinut din judeţul Braşov, condamnat pentru furt, a fost eliberat din Penitenciarul Miercurea Ciuc după intrarea în vigoare a noului Cod Penal, întrucât a ispăşit deja pedeapsa prevăzută în noua lege.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Miercurea Ciuc, Adrian Bujac, a declarat că este vorba de un deţinut în vârstă de 40 ani, din Râşnov, care era condamnat la 11 ani de închisoare pentru furt, dar care ispăşise deja 7 ani. Întrucât în noul Cod Penal pedeapsa pentru furt este de 7 ani de închisoare, deţinutul respectiv a beneficiat de legea penală mai favorabilă şi a părăsit penitenciarul.
Adrian Bujac a precizat că, în cazul celorlalţi deţinuţi, se analizează situaţia şi se stabilesc noile termene la care au dreptul la eliberare condiţionată.
Tribunalul Harghita a înregistrat până în prezent 23 de cereri de eliberare din partea unor deţinuţi care doresc să beneficieze de legea penală mai favorabilă.
Preşedintele Tribunalului Harghita, judecătoarea Ioana Airinei, a declarat că patru dintre cereri au fost soluţionate, dintre care una cu plecarea acasă a condamnatului. De asemenea, nu s-a înregistrat niciun caz în care să se înlocuiască închisoarea cu altă pedeapsă.

print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.