Echipa de descarcerare a ISU Mureș a obținut trofeul mondial la cea mai rapidă echipă în dezvoltare

Echipajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” al județului Mureș a câștigat trofeul la proba de Descarcerare Rapid, categoria Dezvoltare, a Competiției Mondiale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat (World Rescue Challenge) care s-a desfășurat la Târgu-Mureș, în perioada 30 august – 3 septembrie.

Echipa ISU Mureș, considerată ca având cea mai rapidă dezvoltare de la un an la altul, pe categoria Descarcerare Rapid, a fost formată din plutonier adjutant Sergiu Cotea, comandantul de echipaj pe lotul de descarcerare și trei servanți de descarcerare, plt. adj. șef Ioan Sima, plt. maj. Claudiu Miheșan și plt. maj. Vlad Toma. Paramedicii echipei sunt plt. maj. Eugen Anca și plt. maj. Adrian Săcărea.

Campioana mondială la proba de Descarcerare Rapid, probă care a durat 10 minute, este echipa RSB Lisabona (Portugalia), urmată de Hereford & Worcester Fire and Rescue Service (Marea Britanie) pe locul doi și de Oxfordshire (Marea Britanie) pe trei.

La proba de Descarcerare Standard, care a durat 20 de minute, campioană mondială este echipa Bridgend Team South Wales Fire and Rescue Service UK, Hereford & Worcester Fire and Rescue Service (Marea Britanie) a ieșit pe locul doi și Generalitat de Catalunya Terrassa (Spania) pe locul trei.

La proba de Descarcerare Complex, care a durat 30 de minute, campioni mondiali sunt cei de la Bridgend Team South Wales Fire and Rescue Service UK, urmați de RSB Lisabona (Portugalia) și echipa 11 BBM Joacaba (Brazilia).

La Traumă, campioni mondiali sunt cei de la BV Prava da Vitoria (Portugalia), urmați de Hereford & Worcester Fire and Rescue Service (Marea Britanie) și Hampshire Fire and Rescue Service (Marea Britanie).

Ceremonia de premiere a câștigătorilor WRC a fost închisă, fără participarea presei.

Președintele World Rescue Organisation (WRO), Dan Zinge, declara, pentru AGERPRES, că cea de-a 18-a ediție a Competiției Mondiale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat (World Rescue Challenge — WRC) care a avut loc la Târgu Mureș, a fost cea mai mare de până acum, dat fiind numărul participanților, fiind înscrise 34 de echipe de descarcerare și 32 de echipe pe partea de traumă.

La World Rescue Challenge de la Târgu Mureș au participat echipe din Australia, Africa de sud, Brazilia, Canada, Cehia, Columbia, Elveția, Franța, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, România, Spania și Statele Unite ale Americii.

Din partea României, la această competiție au participat echipaje reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Alba, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Iași, Mureș, Maramureș și Vâlcea.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.