Echipa Olimpică a României va purta echipamente PEAK până în 2024

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Christin Bingrui Wu, vicepreședintele PEAK Sports, au semnat, la Casa Olimpică din București, un parteneriat pe o perioadă de șapte ani, până în 2024, cu o valoare estimată de peste 1,5 milioane de euro. Grație acestui parteneriat va fi asigurată o imagine de înaltă ținută sportivilor și oficialilor care vor reprezenta România la competițiile sportive internaționale majore organizate în perioada 2018-2024, sub egida CIO – Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), Jocurile Europene (JE) și Festivalurile Olimpice ale Tineretului European (FOTE).

Prima competiție la care componenții Echipei Olimpice a României vor purta echipamentele PEAK va fi ediția de iarnă a JO găzduită de localitatea PyeongChang (Coreea de Sud).

La semnarea primului parteneriat după 2012 prin care este asigurat echipamentul sportiv de reprezentare al Echipei Olimpice, alături de Mihai Covaliu și Christin Bingrui Wu au fost prezenți George Boroi, secretarul general al COSR, Kurt Guanqun Wu, directorul marketing PEAK International, Margarit Amza, manager general SportLife România, distribuitor oficial PEAK în România, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducători ai federațiilor sportive din România, campioni și medaliați olimpici, precum Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Sandra Izbasa, Alin Moldoveanu, Corina Căprioriu, Viorica Susanu, Cristian Gatu, antrenori de renume mondial ca Mariana Bitang și Octavian Bellu, numeroase personalități ale sportului românesc.

Mihai Covaliu a motivat alegerea echipamentului PEAK prin faptul că brandul chinez se afla în plină expansiune globală: „Ne asociem cu o companie producătoare de echipament sportiv care a demonstrat performanța la cel mai înalt nivel, și anume în baschetul profesionist american, în NBA. La ora actuală, PEAK Sports este partenerul a 12 Comitete olimpice și este în plină expansiune. Am luat legătura și m-am sfătuit cu colegi și prieteni din celelalte Comitete olimpice aflate sub contract cu PEAK Sports și am auzit lucruri pozitive. Am fost personal în China și am văzut industria pe care o dezvoltă, atitudinea, capacitatea, potențialul și seriozitatea cu care abordează fiecare parteneriat. Este primul contract după 2012, prin care este asigurat echipamentul sportiv de reprezentare a Echipei Olimpice. Sunt materiale de calitate bună, sunt moderne, este o firmă care deja este prezentă în NBA. Sunt bucuros că o parte din sportivii care au fost prezenți la acest eveniment au aprobat, să zic așa, calitatea materialelor”.

De asemenea, președintele COSR a subliniat importanța unui partener care să asigure o calitate superioară echipamentelor, nu un preț mic: „Pot să spun că ne-am dorit să avem un partener cu care să colaboram, care să ne livreze echipament de calitate, care să aducă un plus de valoare Echipei Olimpice, a identității ei vizuale și nu pot să nu fac referire la procesul achiziției de echipament care se desfășoară foarte greu și de multe ori nu primești ceea ce îți dorești, ci ceea ce îți dă cel care vine cu prețul cel mai mic. De aceea e foarte important să avem un partener care sa ne pună la dispoziție echipament de calitate pentru competițiile la care participă echipa olimpică”.

Margarit Amza: „În calitate de distribuitor oficial PEAK, suntem pe piața din România de patru ani, timp în care am reușit, prin calitatea echipamentelor și serviciilor oferite, să ne facem repede cunoscuți în rândul unor foruri de specialitate și al echipelor de club. Startul PEAK a fost dat cu o linie axată pe baschet, astfel că prima federație cu care am colaborat și lucrăm în continuare este cea de baschet. Azi, PEAK se adresează unui public mult mai larg, acoperind întreaga varietate de sporturi olimpice și neolimpice. Vreau să subliniez că la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro de anul trecut, PEAK a îmbrăcat nu mai puțin de 12 delegații, menținând trendul crescător de la o ediție a Jocurilor Olimpice la alta. Colaborarea cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român nu este o misiune ușoară, însă noi suntem convinși că putem onora cu seriozitate, eficiență și sinceritate acest parteneriat”.

Christin Bingrui Wu s-a declarat încântată de semnarea parteneriatului cu COSR și a promis că sportivii români vor beneficia de echipamente de cea mai bună calitate. „Ne-am dorit să fim cunoscuți în întreaga lume și am reușit performanțe excelente. Sper ca Echipa Olimpică a României să obțină rezultate din ce în ce mai bune în echipamentele PEAK”.

PEAK este unul dintre cele mai renumite branduri de echipament sportiv de pe mapamond, având peste 30.000 de angajați și o piață de desfacere în circa 7.000 de magazine de pe cinci continente. Listată la bursa din Hong Kong la 1,5 miliarde de dolari, firma PEAK îmbracă delegațiile a 12 comitete olimpice, având contracte în desfășurare cu zeci de federații naționale și echipe de club din America, Europa, Australia, Africa și Asia.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.