Echipaj canin de intervenţie în avalanşe la Salvamont Mureş

În cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la Departamentul pentru Situații de Urgență, ieri, a avut loc semnarea protocolului cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România. Documentul a fost semnat de dr. Raed Arafat, secretar de stat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) și de Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani. 

Acest protocol va asigura cadrul legal de interoperabilitate a serviciilor de salvare montană prin crearea unei baze de date a tuturor unităților canine de intervenție. În România sunt 6 astfel de echipe canine care pot interveni în caz de avalanşă. Potrivit Salvamont Salvaspeo Mureş, un astfel de echipaj canin  este la Salvamont Mureş!

În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții Salvamont Argeș și ai Asociației Naționale a Salvatorilor Montani au prezentat modul de pregătire și de evaluare a unităților canine de intervenție în avalanșe, proiect implementat la nivel national de către Salvamont Argeș, în urma colaborării cu regiunea franceză Savoia. Ca o recunoaştere pentru succesul acestui proiect și pentru operativitatea  în intervențiile montane, argeşenii au fost decoraţi de şeful DSU, dr. Rraed Arafat.

EM

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.