Echipele mureșene se-adună

Lotul echipei de seniori BC Mureș s-a reunit în vederea începerii pregătirilor pentru sezonul competițional 2012-2013. Sub comanda antrenorului Srecko Sekulovic au fost prezenți toți jucătorii care au contract semnat cu clubul, respectiv Andrija Ciric, Darko Balaban, Branko Cuic, Vaidotas Peciukas, Liviu Dumitru, Daniel Tudosă, Radu Paliciuc, Alin Borșa, Cristian Jakab și Baczó Balázs, precum și Daniel Uță de la echipa a doua. Tudor Jucan a fost învoit de la reunirea lotului echipei mureșene, întrucât acesta este selecționat la lotul naţional.

Ca noutăți, baschetbaliștii mureșeni au un nou conducător de joc. Baschetbalistul Matija Ceskovic, cu dublă cetățenie bosniacă și croată, a semnat un contract cu BC Mureș, urmând să se alăture lotului care pleacă azi (luni) la Sovata pentru un cantonament de o săptămână. Apoi, BC Mureș va avea două meciuri de verificare la Cluj – Napoca în perioada 24-25 august. Competiția Cupa Mureș va avea loc în perioada 30 august – 1 septembrie, echipele invitate fiind CSU Sibiu, CSU Oradea, CSM Bucureşti. Programul de pregătire mai cuprinde un meci de verificare cu BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc în 9 – 10 septembrie și un turneu amical la la Körmend (Ungaria) în 14-16 septembrie, urmând un alt meci de verificare în 22 septembrie cu CSU Sibiu.

Echipa feminină de baschet, BC Nova Vita Tîrgu-Mureş, care a jucat semifinalele campionatului la prima participare pe prima scenă, se va reuni în perioada 15-20 august. Americanca Cherrise Graham şi una dintre surorile Cutaş, Alexandra, au plecat la CSM U Craiova. Până în prezent, nicio jucătoare nu se află în lot, sub contract. Componenţa lotului va fi anunţată în aceste zile.

City’us Tîrgu-Mureș se pregătește și ea de competiție, mai ales că KMF Leotar Trebinje Campioana Bosniei-Herţegovina la futsal, cea care a câştigat grupa de calificare din turul preliminar al UEFA Futsal Cup va fi primul adversar al celor de la City’us în Main Round.

În urma calificării celor de la Trebinje, se cunoaşte şi programul jocurilor din grupa a 3-a din Main Round, de la Pardubice (Rep. Cehă), astfel: miercuri, 5 septembrie: City’us Tîrgu-Mureş – KMF Leotar Trebinje, ERA Pack Chrudim – Energya Lvov; joi, 6 septembrie: Energya Lvov – City’us Tîrgu-Mureş – ERA Pack Chrudim – KMF Leotar Trebinje, sâmbătă, 8 septembrie: KMF Leotar Trebinje – Energya Lvov- City’us Târgu-Mureş – ERA Pack Chrudim.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.