Ecouri de la gulaş party pentru Cocoşul de Aur

Răspunzând chemării Organizaţiei Civile pentru Tîrgu Mureş Democratic, numeroşi tîrgumureşeni s-au strâns în faţa ex-resturantului Cocoşul de Aur, sâmbătă, 7 septembrie la orele după-amiezii. Majoritatea persoanelor de vărsta a doua-a treia, oamenii au ţinut să dea de ştire că le pasă de soarta monumentului architectural şi sunt gata să-l salveze. Adunarea a fost urmată de un gulaş-party, în curtea fabricii de bere, sub bannere bilingve: Casa Burger e a noastră, e a oraşului.
Actorul Kozsik József i-a salutat pe cei prezenţi şi a sublinita că trebuie să păstrăm moştenirea înaintaşilor ca să se poată mândri şi urmaşii noştri de ea, anunţând totodată că asemnea întruniri vor avea loc lunar de acum încolo şi speră că vor participa şi mai mulţi. Arhitectul Keresztes Géza a povestit despre istoria Castelului Bürger, despre proprietarul. Bürger Albert, fost fabricant de bere. Noul proprietar este un consorţiu internaţional, acelaşi care a transformat şi restaurantul Mureşul, în sediu de bancă, ştergând orice urmă a restaurantului emblematic al urbei.
Preşedintele Organizaţiei, Kovács István Dávid a spus că “au venit să-şi retrăiască anii tinereţii în faţa unei clădiri unde nu m,ai pot intra, nu din cauza proprietarului, ci a legii.”Reprezentantul Consiliului Local, Csegzi Sándor, a promis susţinere în limitele legii.
Printre absenţii de la întrunire au fost: vicepreşedintele Consiliului judeţean Mureş, Kelemen Atilla Márton, vicepreşedintele CEMO Horváth Kovács Ádám, preşedintele PPMT, Portik Vilmost. Singura care a lipsit motivat, a fost Smaranda Enache.
Profesorul universitar Dr. Kovács Levente în discursul său a pus câteva întrebări retorice: ce impozit anual plătesc proprietarii pentru clădire şi teren, au plătit regulat, dacă nu, ce restanţe au, căt e penalizarea? Ori, dacă au plătit corect, din banii plătiţi de ce nu a fost conservată clădirea? Violonistul Simon Béla a fost de părere că ar trebui făcută o chetă pentru a putea răscumpăra castelul Burger.

Sursa nepujsag. VH

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.