Edi Iordănescu a semnat cu FCM pentru 2 ani

fcm edi iordanescuConducerea Consiliului de Administraţie al Fotbal Club Municipal Târgu Mureş a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că tehnicianul Edi Iordănescu a semnat cu FCM un contract pe doi ani, în timp ce preşedinte executiv al grupării a devenit Daniel Stanciu.

Antrenorul Edi Iordănescu – care şi-a reziliat recent contractul cu Fortuna Brazi – îi va avea ca secunzi pe Ionuţ Sterescu şi Alexandru Radu, şi a declarat că va activa la FCM Târgu Mureş, echipă aflată în prezent în Liga a II-a, în cadrul unui proiect pe doi ani.

Edi Iordănescu a arătat că şi-a propus să construiască de la zero o echipă competitivă şi ofensivă, că se gândeşte la un sistem de joc în care să formeze o echipă omogenă, cu o abordare ofensivă şi care să acţioneze şi reacţioneze unitar.

”Am ales să mă implic într-un proiect care are la bază nişte oameni care au o pasiune foarte mare pentru fotbal şi pentru sport în general, într-un oraş cu tradiţie în fotbal, am găsit o infrastructură sportivă foarte bună, care rar se întâlneşte în campionatul românesc şi acestea sunt nişte atuuri cu care eu cred că pot construi o echipă competitivă, care să readucă lumea la stadion, aici în Târgu Mureş şi să-i facă pe suporterii echipei mândri. E un proiect pe doi ani, sunt modificări importante chiar la nivelul conducerii, băncii tehnice, dar şi la nivelul grupului vor fi modificări importante, în momentul de faţă vorbim probabil de 15 până la 18 jucători noi, deci vorbim de o muncă luată de la zero. Doresc să creez o echipă care să fie competitivă, să aibă o abordare ofensivă”, a afirmat Edi Iordănescu.

Tehnicianul a subliniat că nu se gândeşte la nume mari, ci mai degrabă la jucători tineri ce pot să crească, că a schiţat deja numele unor jucători pe care i-ar dori la echipă, din Liga I şi Liga a II-a, care au potenţial. Acest a spus că va fi interesat atât de calitatea fotbalului, cât şi de mentalitatea jucătorilor, întrucât ”la nivelul jucătorilor din România există o mare problemă de mentalitate” şi că pentru obţinerea de performanţe nu e nevoie doar de un antrenor bun, ci şi de o mentalitate solidă.

”Este un avantaj în acest lucru, că vor fi mulţi jucători noi, deja avem o filosofie, eu mă gândesc deja la un sistem şi putem face selecţia foarte atenţi, echilibraţi şi să găsim jucători de profil pe fiecare post, aşa cum eu consider că avem nevoie. (…) Sigur, promovarea în Liga I ar fi o realizare foarte mare, dar consider că atunci când mergi în Liga I, e mai important să fii pregătit de Liga I şi să devii o certitudine în Liga I, decât să ne gândim în primă fază la Liga I. Trebuie să facem acest pas, mai devreme sau mai târziu sunt sigur că se va îndeplini şi acest lucru, dar în momentul când echipa va fi în Liga I, aşa cum am spus, să se impună şi să nu aibă riscurile de a se întoarce acolo de unde a plecat”, a mai arătat Edi Iordănescu.

Acesta a precizat că jucătorii noi ar putea semna contracte în valoare de 1.500-2.000 de euro, însă nu exclude nici posibilitatea ca unii jucători să vină gratis la echipă.

Daniel Stanciu a subliniat la rândul său că a avut deja întâlniri cu factorii locali, care i-au promis implicare totală inclusiv din punct de vedere financiar, că va avea mână liberă la echipă, iar venirea sa la FCM Târgu Mureş reprezintă o provocare, după experienţele de la Timişoara sau de la Steaua.

Atât Stanciu, cât şi Iordănescu s-au arătat impresionaţi de baza sportivă a FCM Târgu Mureş, arătând că proiectul îşi propune ca prin paşi mici, dar bine făcuţi, să se ajungă în Liga I.

Claudiu Maior, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FCM Târgu Mureş, a afirmat că în prezent clubul ar avea de încasat 2 milioane de lei şi are datorii totale de 1,8 milioane de lei şi că speră ca fotbalistul Claudiu Bumba să poată fi vândut, deoarece mai multe cluburi italiene sunt interesate, astfel încât datoriile echipei să poată fi achitate.

Finanţatorul principal al FCM Târgu Mureş, Tiberiu Petriş, a afirmat în acelaşi cadru că există discuţii cu o serie de foste glorii, pentru ca acestea să vină alături de echipă, că una este Ladislau Boloni, însă, şi George Ciorceri, care va conduce centrul de copii.

Acesta a lăsat să se înţeleagă că pentru bunul mers al echipei, vor urma o serie de modificări în cadrul Consiliului de Administraţie a FCM Târgu Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.