Elefant indian adus la Zoo Tîrgu-Mureș

elefant Primul elefant indian din România a fost adus la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, în cadrul unui proiect al Asociaţiei Grădinilor Zoologice din Europa, a anunţat directorul instituţiei, Kopacz Andras.

‘Vineri a sosit la Grădina Zoologică un elefant indian. Acest animal a fost adus de o echipă specializată în transportul de animale mari de la Grădina Zoologică din Bergamo, Le Cornelle. Au avut un surplus în cadrul programului de reproducere a elefantului, iar coordonatorul de proiect a decis că şi Grădina Zoologică din Târgu Mureş are condiţiile asigurate şi poate să primească un animal de talie mare. Aceste condiţii au putut fi asigurate prin lucrările de amenajare care au avut loc în ultimii ani. Proiectul de modernizare (coordonat de Primăria Târgu Mureş – n.r.) a început din 2007 şi a fost condus de fostul director al Grădinii Zoologice, Bereczki Blatazar. Fructul acestui proiect este sosirea animalului’, a arătat directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş.

Acesta a spus că elefantul indian este femelă, se numeşte Tania, are 38 de ani, o greutate de circa 3,5 tone şi peste doi metri înălţime. Tania va locui în pavilionul special construit pentru girafe şi elefanţi, noaptea şi pe timp răcoros, iar vara va sta într-un padoc, aflat în centrul Grădinii Zoologice. ‘Este un elefant adult. Este un proiect al Asociaţiei Grădinilor Zoologice din Europa. Am primit acest animal, trebuie să dovedim că suntem capabili să îl îngrijim şi atunci coordonatorii proiectului dacă văd că suntem capabili poate ne vor trimite şi de alt exemplar. Vineri a sosit la Târgu Mureş, până sâmbătă sau duminică e în carantină. Sâmbătă sau duminică va fi o deschidere pentru vizitatori’, a arătat Kopacz Andras.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.