„Elegie în burgul gotic”, expoziţie de pictură și desen SEVER MOLDOVAN

Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filialele Targu Mureş si Bistriţa, organizează în șirul firesc al colaborării lor expoziţionale, la Galeria „Art Nouveau” din Palatul Culturii din Tîrgu-Mureş, expoziţia de pictura și desen a artistului bistriţean SEVER MOLDOVAN. Expoziţia poarta titlul „Elegie in burgul gotic” si prezintă lucrări ce sunt rodul unei munci atente din atelier pe care artistul a desfăşurat-o in ultimii trei ani.

SEVER MOLDOVAN (născut la Telciu, judetul Bistrita-Nasaud in 1958) face prin expoziţia de acum un discurs vizual despre stilistica arhitecturii si a locuirii urbane. Poetica unei bune aşezări in burgul gotic primeşte in abordarea lui SEVER MOLDOVAN un ton elegiac.

Este cert ca artistul încearca sa facă o cuprindere mentala a locului si a locuirii autentice si poetice, iar imaginea locuirii in trecutul urban este supusa unei gramatici narative, care compune inedit imaginea unui oraş dincolo de familiarul simţului comun contemporan. Pictorul nu rescrie trecutul ci ii da doar aura. Pentru artist, trecutul este locul in care relaţia existentei cu sacrul nu este inca pierduta.

E un „timp circular” al locului structurat de o „axa mundi” căruia profanul zilei de astăzi ii fecundează si ii actualizează sensul.

Relaţia pamant locuit – om – Dumnezeire este readusa in atenţia ochiului de azi si a simţului comun contemporan.

Tema expoziţiei este de fapt răspunsul la întrebarea: – care sunt rădăcinile vieţii urbane pentru omul dezrădăcinat al zilelor de astăzi. Este o scriitura a mondernităţii înţeleasa ca ruptura, in raport cu „arhaicitatile” societatii tradiţionale.

Curatorul  expoziţiei este criticul de arta OLIV MIRCEA.

Expoziţia va fi deschisa la Galeria „Art Nouveau” din Palatul Culturii din Targu Mureş incepand cu data de 3 august 2017.

Vernisajul se va desfăşura joi 3 august 2017, la ora 18°° 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.