Elevii de gimnaziu invitați la Cupa DHS la ciclism

reghin pista de bicicleteAzi la Timisoara a început etapa a doua din cea de-a patra ediţie a Cupei DHS la ciclism, dedicată elevilor din clasele V-VIII. Competiția va aduna la start în total elevi din 20 de oraşe ale ţării, dornici să câştige premiile oferite de organizatori. Premiile se vor decerna celor mai merituoşi participanţi la etapa finală naţională de la Mamaia, în perioada 27-30 iunie 2013.

Cele 20 de oraşe participante la ediția 2013 sunt Sighetu Marmaţiei, Suceava, Bacău, Galaţi, Timişoara, Arad, Târgu Mureş, Braşov, Sibiu, Piteşti, Bucureşti, Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Alba Iulia, Deva, Iaşi, Ploieşti, Botoşani şi Oradea, fiind aşteptate la înscriere peste 400 de echipe de tineri dornici să facă mişcare în aer liber. Proiectul îşi propune atât să promoveze un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, cat şi să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulaţie în rândul elevilor, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi prin respectarea lor. Pe termen lung, ţelul acestui tip de proiecte este creşterea numărului de cercuri şi cluburi de ciclism şi ciclo-turism pe lângă şcolile din România.

În fiecare locație concurenţii trebuie să treacă prin doua probe, una teoretică şi una practica. Pentru început, vor da dovada că ştiu regulile de circulaţie, dar vor primi întrebări şi despre istoria bicicletei sau despre modelele de biciclete produse de compania organizatoare, DHS. Trecuţi de acest hop, la a doua probă se vor urca pe şa şi vor parcurge un traseu cu bicicleta în poligon, unde isi vor arata îndemânarea pe bicicletă. Elevii claselor V-VIII vor participa în echipe mixte de 4 persoane (2 fete şi 2 băieţi), însoţiţi de un profesor coordonator. Toţi participanţii, elevi şi profesori, vor primi premii şi cadouri din partea organizatorilor, indiferent de rezultatele obţinute.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.