Elevii reghineni au igienizat malul Mureșului

Cu ocazia Zilei Mondiale a apei (22 martie), Primăria municipiului Reghin, în parteneriat cu Administrația Națională ,,Apele Române”, Administrația Bazinală de Apă Mureș, Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, Sistem Hidrotehnic Reghin a organizat vineri, 24 martie, o activitate de ecologizare.
Evenimentul s-a desfășurat pe malul Mureșului, începând cu ora 10.00, elevii de la Grupul Școlar „Lucian Blaga”, de la Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” și Grupul Școlar „Petru Maio” Reghin, însoțiți de profesori, au demarat o acțiune de igienizare, în zonele aflate în proximitatea râului Mureș.
Aruncarea și depozitarea deșeurilor de-a lungul cursurilor de apă sunt interzise, dar cu toate acestea nu puțini sunt cei care încalcă legea și pun în pericol siguranța cetățenilor, a locuințelor și a altor obiective în cazul apelor mari.


Tinerii echipați cu saci de gunoi și mănuși…

… au adunat deșeuri, constând în resturi menajere, PET-uri, materiale textile.
Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.
Prin astfel de campanii aceste aspecte sunt aduse în atenția opiniei publice, în încercarea de a schimba comportamentul neadecvat într-unul prietenos și responsabil față de mediu și ape.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.