Elevii, voluntari pentru un Reghin mai bun

voluntariAsociația Iniţiativa Civică Reghin a demarat, săptămâna trecută, un proiect care are drept scop îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraș. Concret, tineri liceeni voluntari vor inventaria spațiul public în vederea identificării disfuncţionalităţilor existente și a cauzelor producerii acestora, dar și a unor posibilităţi de remediere.
Elevi voluntari
În acţiune sunt implicaţi și arhitecţii Klaus Birhler, Bianca Tămăşan şi sociologul urban Aura Moldovan. Coordonatorul ONG-ului, Iulius Făgărășan, spune că datele astfel adunate vor fi trimise serviciului de urbanism din cadrul Primăriei, pentru a putea fi folosite la realizarea planului urbanistic general. Este o acțiune cu elevi, validată de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, susține Iulius Făgărășan și se dorește atragerea în activitățile proiectului a tuturor asociațiilor din oraș.
Voluntarii lucrează în echipe, ei având sarcina de a studia îndeaproape câte o zonă, de regulă cea în care locuiesc. Pentru a se familiariza cu termenii de specialitate, elevii au participat la un scurt training menit să îi introducă în bazele urbanismului. Datele colectate vor fi reprezentate pe o hartă și procesate prin intermediul unui program, activități care îi încântă pe tinerii participanți. La sfârșitul proiectului liceenii vor primi o diplomă care să ateste faptul că s-au implicat în activități pentru folosul comunităţii.
ONG pentru mediu curat
Inițiativa Civică Reghin s-a constituit ca urmare a acțiunii de protest declanșată la Reghin împotriva proiectului de construire a fabricii de clei – formaldehidă. ONG-ului are ca scop declarat prioritar protejarea dreptul oricărui individ de a trăi într-un mediu curat, de conștientizare a populației privind situația ecologică și de conviețuire într-o societate în care să fie asigurată respectarea legii și a cetățenilor.
Emeşe ARDELEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.