Emilian Oltean, retrogradat!

Scandalul din IPJ Mureş departe de a fi încheiat.

Dacă ne luăm după răspunsul oficial al IPJ Mureş aflăm despre comisarul-şef Emilian Oltean că a fost numit în funcţia de şef birou Control Intern în cadrul IPJ Mureş. Sună chiar bine titulatura de şef birou. Ce nu s-a spus este că Emilian Oltean a fost schimbat din funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Mureş de către şefii săi direcţi din Bucureşti şi a ajuns acum să controleze sectoriştii.

La fel, nu se spune nici faptul că, odată cu aflarea veştii, Oltean l-a acuzat pe şeful IPJ Mureş, Valentin Pescari de protejare a lumii interlope a judeţului. Reacţia lui Pescari a fost la fel de „neatentă” pentru că s-a petrecut în faţa unor mahări de la Bucureşti şi care, prezenţi la răfuială, au pus o întrebare extrem de simplă: „Domnilor, dacă deţineţi asemenea informaţii de ce nu aţi sesizat organele abilitate sau cel puţin de ce nu v-aţi autosesizat împotriva şefului IPJ, respectiv fot şef Crimă Organizată?”.

Nu mai este nimic nou când auzim de protecţionism din partea poliţiei în ceea ce priveşte mafia locală, dar e pentru prima dată când acuzele vin din interior, cu martori, între doi şefi importanţi ai poliţiei judeţene. Lipsa de precauţie vine în mod sigur din cauza stresului şi a neliniştii care s-a abătut în ultimele luni pe la conducerea IPJ. În ceea ce-l priveşte pe Emilian Oltean, care în ultima vreme, simţind probabil „vremea schimbării”, a tot bătut pe la uşile DNA pentru o funcţie în zona criminalităţii economice. Se pare că fermele clandestine care produc alcool contrafăcut din zona „ drumului sării”, nu au făcut faţă şefilor din Ministerul de Interne. Emilian Oltean a fost înlocuit de Radu Ioan, care până la ora actuală a fost adjunct la aceeaşi BCCO.

Marius Libeg

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.