Emilian Oltean, retrogradat!

Scandalul din IPJ Mureş departe de a fi încheiat.

Dacă ne luăm după răspunsul oficial al IPJ Mureş aflăm despre comisarul-şef Emilian Oltean că a fost numit în funcţia de şef birou Control Intern în cadrul IPJ Mureş. Sună chiar bine titulatura de şef birou. Ce nu s-a spus este că Emilian Oltean a fost schimbat din funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Mureş de către şefii săi direcţi din Bucureşti şi a ajuns acum să controleze sectoriştii.

La fel, nu se spune nici faptul că, odată cu aflarea veştii, Oltean l-a acuzat pe şeful IPJ Mureş, Valentin Pescari de protejare a lumii interlope a judeţului. Reacţia lui Pescari a fost la fel de „neatentă” pentru că s-a petrecut în faţa unor mahări de la Bucureşti şi care, prezenţi la răfuială, au pus o întrebare extrem de simplă: „Domnilor, dacă deţineţi asemenea informaţii de ce nu aţi sesizat organele abilitate sau cel puţin de ce nu v-aţi autosesizat împotriva şefului IPJ, respectiv fot şef Crimă Organizată?”.

Nu mai este nimic nou când auzim de protecţionism din partea poliţiei în ceea ce priveşte mafia locală, dar e pentru prima dată când acuzele vin din interior, cu martori, între doi şefi importanţi ai poliţiei judeţene. Lipsa de precauţie vine în mod sigur din cauza stresului şi a neliniştii care s-a abătut în ultimele luni pe la conducerea IPJ. În ceea ce-l priveşte pe Emilian Oltean, care în ultima vreme, simţind probabil „vremea schimbării”, a tot bătut pe la uşile DNA pentru o funcţie în zona criminalităţii economice. Se pare că fermele clandestine care produc alcool contrafăcut din zona „ drumului sării”, nu au făcut faţă şefilor din Ministerul de Interne. Emilian Oltean a fost înlocuit de Radu Ioan, care până la ora actuală a fost adjunct la aceeaşi BCCO.

Marius Libeg

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.