Eroismul militarilor, cinstit de toată lumea!

Mircea DusaMinistrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că eroismul militarilor români trebuie apreciat de către toţi cetăţenii României, întrucât mulţi şi-au pierdut viaţa pentru o cauză dreaptă şi nobilă, inclusiv pentru eliberarea unor altor ţări.

Mircea Duşa a răspuns astfel atacului lansat de către o publicaţie în limba maghiară prin articolul intitulat ‘Cei care vor război’, în care se arată că ‘militarii fac paradă împotriva noastră’ şi că ‘mulţimea va savura fumul naţionalist al marşului cu torţe’, în timpul manifestărilor de comemorare a eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial organizate, vineri, la Oarba de Mureş şi Târgu Mureş.

Nu vreau să comentez ce prezintă presa maghiară, însă vreau să vă spun că eroismul militarilor români trebuie apreciat de către toţi cetăţenii României, mai ales dacă bine ştiu de la istorie, şi cred că ştiu bine, după eliberarea municipiului Satu Mare şi a oraşului Carei, armata română, militarii români au continuat lupta pentru eliberarea Ungariei, pentru eliberarea Cehoslovaciei, ajungând până în Munţii Tatra. Şi chiar şi pe teritoriul Ungariei, şi pe teritoriul Cehoslovaciei mulţi militari români şi-au pierdut viaţa pentru o cauză dreaptă şi nobilă’, a arătat Duşa.

În articolul respectiv se mai arată că alegerea locului pentru desfăşurarea marşului cu torţe ‘este o provocare’, întrucât ‘nicăieri în ţară nu s-a organizat comemorare privind schimbarea poziţiei în al Doilea Război Mondial’. Articolul citat îndeamnă maghiarii ‘să ocolească fumul naţionalist din centru’, întrucât ar fi vorba doar despre ‘o demonstraţie de forţă cu scopul de a ne induce frică, motivul fiind lansarea de către UDMR a proiectului privind autonomia’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.