Eu nu strivesc tainele lumii

Parafrazând cuvintele scrise de Lucian Blaga, încep prin a-mi pune cenuşă-n cap. Am de semnalat unele întâmplări ciudate din viaţa urbei, fără să am convingerea că voi găsi răspuns la întrebările ce decurg din ele. De aceea pot afirma liniştită, că nu strivesc tainele! N-am cum!

Cel mai de neînţeles mister învăluie subiectul Liceului Teologic. De dragul „nou-născuţilor” să precizăm că este vorba despre cel Romano-Catolic. Din câte am înţeles Consiliul Local hotărăşte înfiinţarea liceului, proiectul de hotărâre şi nota de fundamentare etc. iar dosarul stufos ajunge la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Consiliul de Administraţie al IȘJ analizează şi avizează solicitarea din dosar, o transmite Ministerului Educaţiei care emite (sau nu) avizul conform  pentru reorganizarea Reţelei Şcolare pentru noul an şcolar şi … Ceaţă şi mister. Ceea ce este mai clar din toată treaba este faptul că în cazul neemiterii actului administrativ de reorganizare a reţelei şcolare rămân valabile prevederile ultimului act administrativ. Şi totuşi se bate pasul pe loc.

De luni de zile asistăm la un meci cu cartoful fierbinte aruncat de la Consiliul Local la Inspectorat şi înapoi. Toţi ridică din umeri, nimeni nu ştie nimic. Timpul trece, copiii frecventează o şcoală care nu există, deşi o vede toată lumea. O şcoală ce ar avea şi director care ar ocupa postul în urma unui examen „luat pe bune”, dacă nu ar fi ocupat cu … cercetările!

Un alt mister, made in Mureş.

O cititoare reclamă un caz la fel de ciudat, petrecut zilele trecute la câteva farmacii din zona centrului şi a Dâmbului Pietros. Având nevoie de un anumit medicament destul de scump, află că în această perioadă se vinde la promoţie. În prima farmacie după tergiversări i se vinde o cutie la 111 lei, pe motiv că nu mai e valabilă promoţia. În a doua farmacie obţine două cutii la 125 de lei, după ce farmacista care a studiat zeci de dosare şi caiete punându-i răbdarea la încercare, decide că promoţia abia începuse şi e valabilă toată luna martie. În a treia farmacie, surprinzător de repede faţă de celelalte cazuri, obţine două cutii la preţul promoţional de 111 lei, cu menţiunea că la prima farmacie cu siguranţă a fost fraierită! Acelaşi medicament are aceeaşi promoţie în tot lanţul de farmacii!

Un alt caz, din seria tainelor. Cititorul nostru, o persoană mai în vârstă şi cu probleme cu spinarea, se plânge că la un supermarket din zona Gării i se cere de fiecare dată când se aprovizionează cu apă minerală, ca să ridice boxurile grele, unul după altul, pe banda rulantă de la casierie. De ce e pus de fiecare dată să facă exerciţii de haltere: jos boxul de pe raft, pus în coş, sus pe bandă, jos de pe bandă, pus în coş, scos din coş! Nicăieri în lumea asta nu se face aşa ceva. Omul nu înţelege de ce nu le poate scana casieriţa altfel? Clientul nostru e bătaia de joc a stăpânului nostru, pare să răspundă aceasta ridicând din umeri.

Erika MĂRGINEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. Aţi putea scrie, dacă tot vă ambiţionaţi să o faceţi, că apa dela robinet este mai sănătoasă decât cea din baxurile hipermarketurilor, că am ajuns în prostia noastră să cărăm şi apa acasă.

  2. Mă ambiţionez să scriu…Şi apa de la robinet e bună, dar trăim în democraţie. Fiecare cu tabieturile sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.