European Education Fair la Tîrgu-Mureş

maria manElevii mureşeni s-au dovedit interesaţi de oportunităţile universităţilor din străinătate, fapt care se certifică prin prezenţa acestora într-un număr semnificativ la European Education Fair organizat de către International Education Center, eveniment găzduit de către Colegiul Naţional ,,Unirea,, din Tg Mureş în data de 20 februarie 2013, începând cu orele 13: 00. Partenerul oficial al evenimentului este Consiliul Judeţean al Elevilor Mureş, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.

„Nu este o întâmplare că această întâlnire se petrece la Colegiul Naţional “Unirea” pentru că oferta educaţională performativă a colegiului a mai permis această întâlnire şi am fost solicitaţi să găzduim din nou o deosebită oportunitate de a a cunoaşte o instituţie de prestigiu şi, în acelaşi timp, şi activitatea unui proiect, “Caravana ofertelor educaţionale din străinătate”, care antrenează foarte mulţi tineri, foarte mulţi profesori”, a declarat Aurora Stănescu, director adjunct al Colegiului.

De asemenea, Man Maria Diana, in calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean al Elevilor Mureş, le-a vorbit celor prezenţi despre Consiliul Elevilor si importanţa acestuia în dezvoltarea personală. Caravana Ofertelor Educaţionale din Străinătate se află la prima ediţie in Tg Mureş şi este singurul eveniment educaţional din România, care îşi propune să aducă mai aproape elevii români de avantajele studierii în ţări precum Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Elveţia, Spania, Italia, Ungaria, Germania sau Suedia.

Elevii care au luat parte la acest eveniment educaţional au avut ocazia să ia la cunoştinţă ofertele a două universităţi din Danemarca, precum şi din Olanda, şi de asemenea au avut posibilitatea de a vorbi direst cu studenţi români, plecaţi peste hotare să studieze la facultăţile respective. Comunicarea dintre elevi şi studenţi s-a dovedit una deschisă şi dinamică, studenţii le-au vorbit tinerilor despre posibilităţile oferite prin studierea într-o ţară străină, ce înseamnă asta ca şi costuri materiale, şi de asemenea modul de predare şi sistemul de învăţământ aferent.

În cadrul aceluiaşi eveniment, participanţii au putut susţine o testare a nivelului lingvistic în engleză, care are ca scop autoevaluarea, iar scorul obţinut poate prezice performanţa la Cambridge, TOELF sau IELTS.

Maria Diana Man

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. :)))))))) D-sora Maria Diana Man decat sa vii cu abureli de-astea cu universitatile straine mai bine ne-ai povesti despre bataia pe care ati aplicat-o unei colege in toaleta liceului si despre partidele de sex care se practica acolo. Dupa tot ceea ce ati facut cum mai aveti curaj sa reprezentati consiliul elevilor? Rusinica, Mariuta

  2. Cred ca ar trebui inainte sa te apuci de scris sa inveti sa scrii corect in limba romana acesta ar fi un aspect, iar alt aspect ar fi faptul ca nu toate barfele sunt si adevarate si din nefericire in loc sa nu ne lasam dusi de valul barfelor ne ancoram in ele si persista rautatea si invidia. Legat de fiica mea te rog sa faci referire la lucruri strict care au legatura directa cu ea nu cu ce fac altii/altele, sper ca nu iti cer prea mult. Multumesc

  3. dupa parerea mea nu ar trebui sa te intereseze pe tine ce face cu viata ei si ce face ea pentru elevi nu cred ca esti tu acea persoana potrivita sa.ti dai cu parerea.Ar trebui sa te gandesti ca faci liceul de rusine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.