Examen de titularizare în învăţământ

ministrul_educatiei_remus_pricopie_06789300Pentru de concursul de titularizare în învăţământul preuniversitar de anul acesta sunt disponibile 4.761 posturi didactice/catedre vacante, 2.699 în mediul urban şi 2.062 în mediul rural.
Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), examenul de titularizare se desfăşoară în 91 de centre de concurs organizate la nivel naţional, începând de azi, de la ora 10.
„Sunt aşteptaţi să participe 32.167 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice desfăşurate în perioada 26 mai – 27 iunie„, precizează MEN.
Concursul de titularizare în învăţământul preuniversitar presupune susţinerea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a unei probe scrise din didactica specialităţii.
Pentru titularizare, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru suplinire,(angajare pe perioadă determinată) candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Subiectele şi baremele de evaluare pentru cele 149 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe http://subiecte2014.ro.
Rezultatele la proba scrisă vor fi anunţate la 25 iulie. Contestaţiile vor putea fi depuse, la sediile inspectoratelor şcolare, în zilele de 25 iulie, până la ora 21.00, şi 26 iulie, până la ora 15.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 30 iulie.

Repartizarea titularilor se va realiza, în ordinea descrescătoare a notelor, în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 31 iulie şi 1 august. În perioada 4-5 august, va fi făcută repartizarea suplinitorilor, tot în şedinţe publice organizate de centrele de concurs.
Profesorii care au obţinut cel puţin media 5 în profilul postului, la examenul de definitivat sesiunea 2014, au avut posibilitatea de a folosi acest rezultat şi în cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2014.

Guvernul a modificat Legea educaţiei, în 9 aprilie, conform unei solicitării a Curţii Constituţionale, astfel încât la titularizare să poată participa şi cele 3.242 de cadre didactice suplinitori care au obţinut cel puţin 7 la concursurile din ultimii şase ani. Acestora li se oferă astfel posibilitatea să fie repartizate de inspectoratul şcolar pe posturile didactice/catedrele ocupate.

Sursa Mediafax

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.