Simularea unui cutremur la Tîrgu-Mureș – update

autospeciala smurdUpdate: Exerciţiul cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unei situații de urgență generată de cutremur în municipiul Tg. Mureș, planificat în ziua de 29 noiembrie a.c., începând cu ora 1000, se va desfășura sâmbătă, 30 noiembrie a.c., la ora 13.00.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş desfăşoară vineri, începând cu ora 1000, un exerciţiu cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unei situații de urgență generată de cutremur în municipiul Tg. Mureș.

În cadrul acestui exerciţiu, care implică şi testarea Planului Roşu de intervenţie al judeţului, vor participa echipaje de pompieri militari de salvare şi evacuare a victimelor, descarcerare, localizare şi stingere a incendiilor, de prim ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, de intervenţie la dezastre colective, suport logistic dar şi echipaje din cadrul structurilor cu funcţii de sprijin privind intervenţia unitară în situaţia de urgenţă dată.

Prin acest exerciţiu se urmăreşte dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistemul integrat, optimizarea și asigurarea managementului în cazul producerii unui seism de către componentele Sistemului Național de Management în Situații de Urgență, evaluarea capacităţii de răspuns a structurilor implicate în conducerea, organizarea, coordonarea şi desfăşurarea activităţilor de intervenţie în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă, verificarea modului de anunţare, alertare şi intervenţie a structurilor cu atribuţii în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de cutremur precum şi pregătirea personalului privind modul de conducere, organizare şi intervenţie într-o astfel de situaţie.

Situaţia tactică presupune producerea unui cutremur de 7,2 grade pe scara Richter, care afectează instituții publice și operatori economici din zona centrală a municipiului Tg. Mureș. Din primele date rezultă prăbușirea unor elemente de clăridi înalte, surprinderea persoanelor în interiorul acestora, blocarea căilor de comunicații, întreruperea utilităților și izbucnirea unor incendii în municipiul Tg. Mureș.

Pentru rezolvarea situaţiei specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş vor amplasa punctul de comandă mobil, vor instala un post medical avansat, un cort de decontaminare şi vor desfăşura operaţiuni de localizare şi lichidarea incendiului, degajarea persoanelor surprinse sub dărâmături și acordarea primului ajutor medical.

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş va interveni cu o autospecială punct de comandă mobil, două autospeciale de intervenție și salvări de la înălțimi, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, un autocamion, trei autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, trei ambulanţe SMURD, autospeciala CBRN, autospeciala de intervenţie la accidente colective, şi autospeciala de suport logistic.

Sursa: ISU Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.