Exercițiu cu victime multiple în valea Mureșului

SPJ Salvamont Salvaspeo Mureș a organizat și desfășurat în data de 18.02.2017 un exercițiu cu victime multiple în zona vârful Zespezel, munții Gurghiu, care este una dintre cele mai vizitate zone din Valea Mureșului. În situația tactică generală sa presupus patru persoane aflate în drumeție montană ajung pe vârful Zespezel, unde 2 persoane, în timp ce făceau poze, cad în gol de pe vârf. Celălalte 2 persoane, care au vrut să-i acorde ajutor, și se grăbeau spre accidenați, se accidentează și ei.

Apelul de urgență este efecuat de persoana care a reușit să ajungă într-o zonă unde a găsit semnal de telefonie mobilă.
Scopul principal al exercițiului a fost verificare capacității de reacție a echipei care se afla în permanență la punctul de lucru Lunca Bradului, respectiv alarmarea voluntarilor și a personalului angajat, care nu era în permanență în aceea perioadă.
Pe timpul exercițiului s-au urmărit perfecționarea deprinderilor personalului de intervenție, creșterea calității managementului, verificarea posibilităților de comunicare în zona respectivă.
La bilanțul exercițiului, a fost subliniat importanța acestor activități din cadrul SPJ Salvamont, importanța conlucrării echipelor din cadrul instituției, între angajați și voluntari.
În prezent, în cadrul SPJ Salvamont Salvaspeo Mureș sunt 6 angajați, și 32 de volunatri activi, dintre care 25 de persoane sunt salvatori montani atestați, 15 salvator speologi, 8 paramedici, 3 medici.
La exercițiu au participat 24 de salvatori montani din județul Mureș.
Menționăm că desfășurarea exercițiului nu a afectat intervențiile la situațiile de urgență din zona montană al județului Mureș.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.