Incendiul izbucnit pe platforma industrială de prelucrare a lemnului din Reghin a fost izolat şi lichidat

Incendiul izbucnit sâmbătă după-amiază în urma unei explozii produse pe platforma industrială de prelucrare a lemnului din Reghin, aparţinând Companiei Kastamonu, a fost izolat şi lichidat, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş.

„Incendiul a fost lichidat, însă pompierii caută acum eventuale focare ascunse. S-a trecut la desfacerea tuturor tubulaturilor din zona incendiului, pentru a se elimina orice risc de producere a unei noi explozii. Nu cunoaştem deocamdată cauza exploziei care a dus la declanşarea incendiului, cert este că aceasta s-a produs la o instalaţie. Din fericire nu avem nicio victimă, deşi pe platformă erau muncitori în momentul exploziei”, a precizat Cristian Virag.

Potrivit acestuia, la faţa locului au intervenit peste 40 de pompieri cu patru autospeciale cu apă şi spumă ale ISU Mureş şi alte şase autospeciale ale serviciilor voluntare de pompieri din localităţile învecinate municipiului Reghin.

Kastamonu România deţine la Reghin o platformă industrială de prelucrare a lemnului, formată din două unităţi de producţie distincte, în care lucrează peste 800 de angajaţi. Această fabrică este una dintre cele mai importante companii producătoare de PAL brut şi melaminat din regiune.

AGERPRES

Foto: Radiomures

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.