„EXPONATUL LUNII” la Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș


Proiectul „Exponatul lunii”, demarat în premieră de Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, își propune vizualizarea patrimoniului muzeal conservat în depozitele științifice, printr-o diversificare a ofertei pentru public, alta decât cea prin expoziția de bază.
Astfel, în fiecare lună, începând cu luna aprilie a anului 2017, publicul va avea ocazia să admire câte un exponat aparte.
Exponatul lunii iulie 2017 este floarea de colţ (Leontopodium alpinum), specie declarată monument al naturii şi ocrotită prin lege.
Exemplarele prezentate pe o coală de ierbar sunt conservate în depozitele științifice ale muzeului, de circa 60 de ani (au intrat în patrimoniul muzeului în data de 18 iulie 1960), fac parte din colecția botanică „Nagy Ödön” (care conține 4800 de coli de ierbar) și au o vechime remarcabilă – 82 de ani.
Publicul interesat poate afla detalii despre această plantă, la sediul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Târgu-Mureș, de pe strada Horea nr. 24, pe tot parcursul lunii iulie 2017.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.