Expoziţia ‘Salvaţi pădurile!’ din cadrul Maris Fest, combinaţie cultură moto – artă plastică

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Maris Fest de la Târgu Mureş, care va avea loc în perioada 16 – 18 iunie, va promova mesajul social „Salvaţi pădurile!”, iar ca preambul al manifestării organizatorii vor deschide o expoziţie cu această temă, care va combina cultura moto cu arta plastică.

„Premergător festivalului nostru dedicat tuturor pasionaţilor de motociclism şi muzică rock ne dorim să promovăm mesajul social ‘Salvaţi pădurile!’, prin intermediul unei expoziţii care îmbină cultura moto cu arta plastică. În trei puncte din incinta Promenada Mall Târgu Mureş vor fi amplasate standuri unde pot fi admirate atât motocicletele expuse, cât şi cele 20 de tablouri pictate de elevii Şcolii Populare de Arte din Târgu Mureş. Tinerii artişti au dat frâu liber imaginaţiei şi s-au decis să transmită, prin culoare, o serie de mesaje pentru a evidenţia necesitatea conservării şi regenerării pădurilor din România”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii luni de organizatorii Maris Fest.

Potrivit comunicatului, prin intermediul expoziţiei va fi promovată importanţa diminuării surselor de poluare a mediului înconjurător. Unul dintre factorii poluatori este numărul tot mai mare de autoturisme, motocicleta fiind o alternativă mai puţin poluantă, relevă sursa citată.

Expoziţia va avea loc marţi, cu începere de la ora 14,00, în incinta Promenada Mall.

Maris Fest va avea în acest an motto-ul „Eleganţă în trafic”, iar organizatorii estimează o participare de aproximativ 25.000 de persoane, din cel puţin şapte state europene.

A treia ediţie a Maris Fest va începe oficial în data de 17 iunie, cu cea mai mare paradă moto din ţară şi, întrucât motto-ul evenimentului este „Eleganţă în trafic”, motocicliştii vor defila purtând papioane şi cravate.

Organizatorii susţin că, pe lângă evidenţierea comportamentului necesar a fi adoptat de către toţi participanţii la trafic, scopul Maris Fest este şi acela de a creşte numărul de turişti în Târgu Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.