Expoziţia temporară „Moda Franceză în miniatură”

Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș are onoarea de a organiza, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești un proiect expozițional de excepție – Moda franceză în miniatură. Păpuși din colecția Muzeului Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova.
Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești deține un patrimoniu impresionat, din care face parte și o minunată colecție de păpuși, ilustrând istoria modei franceze de-a lungul timpului, începând cu galo-romanii și până în contemporaneitate. Prețioasa colecție a fost împrumutată, cu generozitate, Muzeului Județean Mureș, cu scopul de a oferi publicului mureșean și străin, șansa și bucuria de fi admirată.
În această expoziție, publicul va putea admira, deci, vestimentația galilor, romanilor, galo-romanilor, francilor și apoi francezilor, personaje masculine și feminine, purtând costumație specifică epocii lor.
Sunt bine reprezentate personaje din elita franceză din timpul regilor: Ludovic al XII-lea, Francisc I, Carol al IX-lea, Henric al III-lea, Henric al IV-lea, Ludovic al XIII-lea, Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea, Ludovic al XVI-lea, Napoleon al III-lea, precum și personaje din perioada cuprinsă între anii 1905 – 1935.
Expoziția se adresează publicului de toare vârstele.
Vernisajul expoziției are loc vineri, 19 mai 2017, la ora 12, la sediul Secția de Științele Naturii din Târgu-Mureș (clădirea principală), de pe strada Horea nr. 24. La vernisaj vor fi prezenți reprezentanții Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești.

Expoziția poate fi vizitată în perioada : 19 mai 2017 – 3 iulie 2017.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.