Fabrica Ford de la Craiova se pregătește pentru lansarea producției noului model EcoSport

Fabrica Ford de la Craiova se apropie din ce în ce mai mult de lansarea producției noului model EcoSport, care este planificată pentru această toamnă.

Transformarea din interiorul fabricii a început deja și modificări importante au fost realizate în timpul perioadei de remont din iarna în două secții principale ale fabricii, și anume „Montaj General” și „Caroserii”. Aceste modificări fac parte din investiția suplimentară de 200 de milioane de euro anunțată de Ford în luna martie a anului trecut pentru a fabrica noul SUV compact EcoSport la Craiova.

Secția „Caroserii”, unde în prezent funcționează 320 de roboți pentru a sprijini producția B-MAX, trece acum prin schimbări semnificative, deoarece 190 de noi roboți multifuncționali sunt în curs de instalare, iar acest lucru va avea contribuții cantitative și calitative majore asupra produsului final. Aproape jumătate din investiția anunțată pentru lansarea producției modelului EcoSport este folosită în secția „Caroserii”, care este una dintre cele mai avansate secții din punct de vedere tehnologic din sistemul de producție Ford pe plan global.

Alte schimbări relevante au fost aduse în secția „Montaj General”, acolo unde acum se produce un B-MAX la fiecare 100 de secunde. Aici, linia de „Finiție” ( Trim) a fost extinsă, lăsând loc noilor stații de lucru necesare pentru fabricarea modelului EcoSport. De asemenea, conveyorul cu lanț de la nivelul median a fost extins cu 20-30 metri și a fost instalat un nou elevator modern, simplu și fiabil.

„Suntem la zi cu tot ceea ce ține de procesul de transformare a fabricii de la Craiova, care este din ce în ce mai mai aproape să primească noul model EcoSport pe liniile sale de producție. Echipele noastre sunt pe deplin dedicate să asigure o lansare excelentă a produsului cu atât mai mult cu cât vrem să arătăm că fabrica de la Craiova este „căminul” potrivit pentru noul EcoSport datorită oamenilor și operațiunilor excelente de care Ford dispune aici”, a declarat John Oldham, Președintele Ford România.

De la preluarea fabricii din Craiova în 2008, Ford a investit aici până acum peste 1 miliard de euro în producția de vehicule și motoare.

2.630 de angajați lucrează în prezent pentru a susține producția monovolumulului de clasă mică Ford B-MAX cât și a motorului EcoBoost de 1,0 litri – singurul motor din lume care a câștigat premiul „Motorul Internațional al Anului” pentru 3 ani consecutiv la toate categoriile de decernare a distinsului premiu și 5 ani consecutiv la categoria „Cel mai mic motor sub 1 litru”.

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company este o companie auto și de mobilitate cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu aproximativ 201.000 angajați și 62 de fabrici în toată lumea, afacerile principale ale companiei includ proiectarea, fabricarea, comercializarea și servisarea unei game complete de autoturisme, camionete și SUV-uri Ford și vehicule de lux Lincoln. Pentru a-și extinde modelul de afaceri, Ford valorifică în mod agresiv oportunități emergente cu investiții în electrificare, autonomie și mobilitate. Ford furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Pentru informații suplimentare privind Ford și produsele și serviciile sale, vizitați www.corporate.ford.com.

Ford Europa fabrică, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 53.000 de angajați la facilitățile sale deținute integral și aproximativ 68.000 de angajați dacă sunt incluse și asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate. În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia de Relații cu Clienții Ford și 24 de fabrici de producție (16 asocieri în participațiune deținute integral sau consolidate și 8 asocieri în participațiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – același an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producția europeană a început în 1911.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.