Farmaciile afectate de neplata datoriilor Statului

florin buicuSecretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a depus o interpelare adresată Ministerului Sănătăţii prin care solicită un răspuns la o problemă ridicată de Colegiul Farmaciştilor Mureş, referitoare la neplata datoriilor Casei de Asigurări de Sănătate către farmaciile care au eliberat medicamente pentru pensionarii cu venituri sub 700 de lei, în anul 2010.

‘Doresc să vă reţin atenţia cu următoarea problemă ridicată de Colegiul judeţean al farmaciştilor din judeţul Mureş. În lunile octombrie – decembrie 2010, pensionarii din judeţul Mureş, cu venituri sub 700 de lei au beneficiat de medicamente compensate în proporţie de 90%. Farmaciile care au eliberat aceste medicamente au prezentat la data respectivă Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului Mureş, spre decontare, toate actele necesare. Decontarea trebuie să fie 50% din partea Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi 40% din venituri proprii ale Ministerul Sănătăţii, transferuri către FNUASS. Suma de peste 800.000 lei reprezentând partea compensată din transferuri nu a fost decontată nici până în prezent’, a arătat Florin Buicu în interpelarea sa.

Deputatul a solicitat Ministerului Sănătăţii să evalueze situaţia şi să îi comunice care este data la care vor fi achitate aceste datorii ale CAS către farmaciile care au eliberat aceste medicamente în anul 2010.

Parlamentarul Florin Buicu a declarat presei marţi că situaţia este din anul 2010, că nu ştie dacă aceasta este la nivel de ţară sau este specifică doar judeţului Mureş.

‘Am sesizat o situaţie din 2010. Nu ştiu dacă e situaţie generală sau numai în judeţul Mureş şi vreau să mă lămuresc. Aproape toate farmaciile din judeţ au fost afectate, datoriile fiind de la 12 lei la valori mult mai mari. CJAS ar fi trebuit să centralizeze situaţia în ianuarie 2011, să o transmită CNAS şi de acolo la Ministerul Sănătăţii. Am impresia că nu a fost înregistrată la CJAS Mureş ca şi creanţă în bugetul Casei, în contabilitate, ca să se plătească de la Ministerul Sănătăţii în anul 2011’, a precizat deputatul Florin Buicu.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.