FCM executat de Finanțe pentru datorii

fcm_sibiuInstalaţia de nocturnă, băncile antrenorilor şi centrala termică a Fotbal Club Municipal (FCM) Târgu Mureş vor fi scoase la licitaţie de Administraţia Naţională a Finanţelor Publice (ANAF), pentru recuperarea unor creanţe în valoare de peste 1,3 milioane de lei, reprezentând impozitele pe salarii plus alte taxe.

Potrivit ANAF, la licitaţia stabilită pentru data de 19 decembrie, în baza dosarului de executare A3812, va fi scoasă la vânzare instalaţia de iluminat nocturn a terenului de fotbal cu tot ce conţine aceasta – 4 stâlpi înalţi de 40 m, cu 144 proiectoare, cu cele 8 corpuri de iluminat de siguranţă şi cu 8 corpuri de iluminat balizaj – în valoare de peste 1.576.500 lei fără TVA, precum şi cablurile electrice pentru legătura proiectoarelor şi tabloul electric situat la baza fiecărui stâlp.

În plus, ANAF va scoate la licitaţie şi cele trei bănci ale antrenorilor, evaluate la 78.600 lei şi centrala termică, în valoare de 27.900 lei.

Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FCM Târgu Mureş, Claudiu Maior, a declarat presei miercuri că într-adevăr clubul nu a plătit impozitele pe salariile jucătorilor şi administratorilor şi alte taxe, drept urmare singura soluţie pentru recuperarea datoriilor de către ANAF este executarea silită.

‘Să meargă să ia instalaţia de nocturnă, dacă găsesc pe cineva dispus să o cumpere. Cui îi trebuie o nocturnă? Eu sincer m-aş bucura, pentru că am scăpa de datorii. Să dea Dumnezeu să îşi permită cineva să o ia, la fel şi băncile antrenorilor. Să ia şi să le ducă’, a spus Maior, care a precizat că acest blocaj financiar se datorează inclusiv Primăriei Târgu Mureş, care nu a achitat către FCM în acest an nici un leu din suma aprobată de 9 milioane de lei.

FCM Târgu Mureş activează în prezent în Liga a II-a, însă în urmă cu doi ani, când a fost achiziţionată instalaţia de nocturnă, activa în Liga I.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.