Felicitări, voluntarilor!

ligia voroTimp de două zile, la Tîrgu-Mureş, un grup de voluntari inimoşi şi-au dedicat orele lor libere unei cauze nobile, şi anume strângerea de fonduri pentru dotarea Compartimentului de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş.

Convinşi că minunile pot veni de la oameni, reprezentanţii Asociaţiei „Împreună pentru copiii cu cancer”, Asociaţiei Clubul Sportiv Bushi ShinDo şi ai Clubului Rotary Maris au organizat în Sala Sporturilor din Tîrgu-Mureş un eveniment sportiv cu scop caritabil pentru a strânge o parte din cei 35.000 de euro de care ar mai fi nevoie pentru modernizarea saloanelor clinicii.Peste 100 de sportivi s-au alăturat acestei cauze şi zeci de voluntari s-au asigurat că de la intrare şi până la ieşirea din Polivalentă totul decurge perfect. Ore petrecute în sprijinul semenilor mai puţin norocoşi.

La această oră nu ştiu câţi bani s-au strâns, câţi mureşeni au donat participând la demonstraţiile de judo şi arte marţiale, dar ştiu că un asemenea efort şi o asemenea iniţiativă merită aplaudată. Mai ales că această iniţiativă vine să suplinească examenul picat de către responsabilii din sănătate, preocupaţi de investiţii de milioane de euro şi prea puţin de minimul de confort pe care copilaşii îl pot avea, poate, înainte ca unii să devină îngeri.

Iniţiativa este cu atât mai lăudabilă cu cât şi banii utilizaţi pentru renovarea compartimentului de Oncologie destinat micuţilor au fost strânşi din donaţii anonime de către voluntari de multe ori anonimi.

Susţin astfel de iniţiative pentru că am convingerea că prin gesturi de umanitate, societatea în care trăim poate învăţa sentimente poate uitate, organizaţiile neguvernamentale pot suplini birocraţia şi imobilismul din sistemul bugetar şi pot face de 1.000 de ori mai bine un proiect care, poate, ar muri într-un sertar sau ar fi mult umflat ca preţ dacă ar fi gestionat de un minister, unitate spitalicească sau o autoritate publică.

Ligia Voro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.