„Femei celebre”, scenetă și expoziție de Ziua femeii

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii a fost marcată la Biblioteca Municipală Petru Maior Reghin, cu o manifestare închinată sufletului feminin.
Activitatea intitulată Femei celebre – Personaje feminine emblematice ale literaturii române, coordonată de bibliotecar Buruian Alina a avut un real succes în rândul elevilor din clasele XII A, XI E, IX A de la Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” și Grupul Școlar „Lucian Blaga”, din Reghin.
Elevii s-au pregătit cu ajutorul profesoarelor Tothi Maksay Melba, Pap Anamaria, Frandeș Aurelia, fiind ajutate și de către bibliotecara Todoran Eugenia.
În cadrul activității au fost prezentate personaje feminine din opere literare aparţinând marilor scriitori români. Rând pe rând, personajele literare au prins viaţă în dialogul prezentat de către elevi. Personajele care rămân în memoria elevilor sunt cele din textele literare studiate în școală.
Dintre personajele feminine, cele mai cunoscute sunt, cu siguranță, cele din câteva romane de referință, aflate în programa școlară de decenii întregi: Mara, Vitoria Lipan, Otilia, Doamna T. Oricine a terminat liceul își amintește de ele. După prezentare s-a desfășurat un moment de cântece și recitaluri de poezii închinate mamei și o scenetă din piesa de teatru „Gaițele”, de Alexandru Kiritescu.
Elevii de la Grupul Școlar „Lucian Blaga” au realizat o expoziție de portrete feminine, cu ajutorul bibliotecarei Sanda Simon.
Chiar dacă atenția elevilor este captată uneori de alternative mult mai comode decât cartea, biblioteca încearcă să vină în întâmpinare cu activităţi interactive, iar lectura să-şi recapete locul bine meritat printre preocupările tinerei generaţii.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.