Fericiți după cinci decenii

DSC03610Începând cu anul 1990, ziua de 1 octombrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. În România, Rezoluția ONN se aplică din 1996 din inițiativa Federației Naționale a Sindicatului Pensionarilor.

Oameni fericiți și emoționați

La Luduș, președintele Sindicatului Pensionarilor Traian Dancu, la fel de activ, la împlinirea vârstei de 80 de ani, ca în tinerețe, a organizat, ajutat fiind de Primăria și Consiliul Local Luduș, o întâlnire festivă cu participarea a 350 de pensionari. Printre aceștia, toți sărbătoriți la un elegant restaurant din oraș, am remarcat prezența a 23 de cupluri care au ajuns la frumoasa ,,nuntă de aur”, o jumătate de secol de conviețuire în doi. Evenimentul a fost onorat de prezența președintelui CJ Mureș, Ciprian Dobre, vicepreședintele CJ Ovidiu Dancu, primarul Cristian Moldovan, rostitori a unor scurte alocuțiuni, cinstitele fețe bisericești Lucian Voșloban, Sorin Valer Russu, protopopii ortodox și greco-catolic și preotul reformat Czirmai Csaba Levente care au binecuvântat festivitatea.

Executivul și legislativul local au fost reprezentați de viceprimarul Kiș Iștvan, city managerul Sorinel Tripon și de consilierii Liviu Botezan, Ovidiu Pop, Ioan Bungardi, Pap Andrei și Gelu Puia.

Au primit diplome de merit pentru activitatea sindicală Ovidiu Crișan, Valonia Gherasim, Șipoș Ioan și Iștvan Paula din partea Sindicatului local, iar Traian Dancu a fost recompensat pentru activitatea sa de președintele Federației Naționale a Pensionarilor, Nedelcu Preda.

În acest an, diplomă de fidelitate au primit Abraham Iosif și Iolanda, Bogătean Nicolae și Maria, Bucur Dumitru și Raveca, Bușe Ioan și Olivia, Chiorean Liviu și Lucia, Ciolomic Ioan și Victoria, Flueraș Ioan și Maria, Gherman Gheorghe și Aurora Ana, Goron Viorel și Maria, Lechințan Emil și Letiția, Mărginean Vasile și Iliana, Moldovan Petru și Ana, Muntean Ioan și Elena, Oltean Ioan și Margareta, Pal Emeric și Elisabeta, Pap Andreiu și Anna, Răchită Gheorghe și Victoria, Rusu Gheorghe și Valentina, Sâmpetrean Teodor și Dorina, Stoica Niculae și Ana, Szanto Pavel și Maria, Turbaș Pompei și Elena, Zsigovszki Antoniu și Catalina.
După felicitări, flori și un plic cu 400 de lei, a urmat prânzul festiv și un program artistic.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.