Fermele Gliga au sărbătorit recolta

1381665_342303045914887_386814881_nCea de-a XII-a ediţie a Zilei Recoltei la Reghin s-a desfășurat sâmbătă (5 octombrie). Fructe, legume, castane, boabe de porumb fiert cu zahăr, bostani copţi, pâine cu untură şi ceapă, au fost ingredientele principale ale sărbătorii pentru sutele de reghineni care au ales să își petreacă ziua într-o atmosferă de sezon.

Gazda evenimentului deja tradițional a fost deputatul Vasile Gliga, căruia i s-au alăturat, în calitate de parteneri, Primăria şi Consiliul Local.

Ca în fiecare an, pe platoul aflat lângă fermele Gliga de la ieșirea din oraș, spre comuna Breaza, a avut loc şi un concurs de gătit sarmale, gulaş, gogoşi și plăcinte, concurs care s-a soldat cu numeroasele premii. Și tot ca în fiecare an, fermele Gliga au oferit fiecărui pensionar 6 kg de mere. Sute de vârstnici au venit cu cuponului de pensie şi a cartea de identitate să își ridice cadoul de toamnă.

Cântec şi obicei străbun

Ziua Recoltei a inclus și Festivalul cântecului şi obiceiului străbun care a început cu o paradă a portului popular. Membrii ansamblurilor populare din oraș și împrejurimi au pornit din fața poștei la ora 12.00, fiind escortați de acordurile fanfarei și au defilat prin centrul oraşului până la ieșirea spre Breaza. Pe scena special-amenajată s-a desfășurat apoi, la ora 13.00, deschiderea oficială .

Programul artistic al sărbătorii a fost prezentat de solistul Marius Ciprian Pop. Au urcat pe scenă interpreţi cunoscuți din zonă, ansambluri şi rapsozi populari din Reghin şi zona rurală apropiată, toți fiind acompaniaţi de orchestra Casei de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin, condusă de profesorul Ioan Conțiu.

Cei prezenți la sărbătoare au putut urmări de asemenea și un recital susținut de orchestra Şcolii de Muzică din oraș.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.