Festa Catalana în cetate la Sighișoara

turn sighisoaraCetatea Medievală a Sighişoarei va găzdui anul viitor Festivalul Catalanilor (Festa Catalana), festival itinerant care se desfăşoară anual în câte un oraş din Europa, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Sighişoarei, Ioan Dorin Dăneşan, şi preşedintele Asociaţiei Turistice Sighişoara, Sorin Raţiu.

Primarul din Sighişoara a declarat că pentru organizarea Festivalului Catalanilor o delegaţie a oraşului se va deplasa la Verona, unde are loc ediţia din acest an, în perioada 2-3 august, pentru a prelua ştafeta.

”Organizatorii Festivalului Catalanilor au fost la Sighişoara, unde doresc să organizeze ediţia de anul viitor. Suntem onoraţi şi, fără falsă modestie, pot să spun că au ales Sighişoara după ce au văzut cum este organizat Festivalul Sighişoara Medievală’, a arătat Sorin Raţiu.

Pentru organizarea festivalului itinerant la Sighişoara, catalanii au anunţat că vor veni cu toată logistica, Primăria municipiului urmând să le pună la dispoziţie Cetatea Medievală.

Festivalul Catalanilor este organizat de grupuri folclorice catalane, cu spectacole interesante, iar în timpul manifestării se construiesc piramide din trupuri umane, care ating 15 metri. Acest spectacol a fost declarat de către UNESCO patrimoniu cultural al umanităţii.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.