Festival de Zbor Ultrauşor, 2014

poza 22Clubul Sportiv Mureş Fly organizează cea de a VI-a ediţie a Festivalului de Zbor Ultrauşor “Mureş Fly 2014”. Festivalul se va desfăşura pe Aerodromul Sportiv din Târgu Mureş, str Libertăţii nr 120, în  perioada 5-7 septembrie 2014. Intrarea la festival va fi gratuită pentru toată lumea.

 Avion de vânătoare, YAK-52

În cadrul festivalului sâmbătă, 6 septembrie, începând cu orele 14.00 va avea loc un miting aviatic care va include salturi demonstrative cu paraşutişti, zboruri acrobatice cu parapanta şi paramotorul, finala concursurilor de slalom paramotoare şi precizia aterizării cu parapante, raid cu avioane ultrauşoare şi paramotoare, zboruri cu deltaplanul şi motodeltaplanul. Atracţia principală a acestei ediţii a festivalului va fi avionul de vânătoare YAK-52, pilotat de către Vári Gyula, multiplul campion mondial de acrobaţie.

 Tractare cu mosorul

Toate decolările cu aparatele nemotorizate: parapanta şi deltaplanul vor fi prin tractare cu mosorul, acesta fiind singurul festival de acest gen din România. Vor funcţiona două mosoare special concepute pentru remorcajul parapantelor şi a deltaplanelor.

 Zboruri în tamdem

Spectatorii vor avea posibilitatea de a zbura ca pasageri alături de un pilot profesionist cu orice aparat de zbor participant la festival. Astfel că se vor face zboruri în tandem cu parapanta, motoparapanta, motodeltaplanul, avionul ultrauşor. Pentru zborurile în tandem se va percepe o donaţie pentru susţinerea festivalului. Seara se va încheia cu festivitatea de premiere.

Rezultatele Clubului

În cadrul festivalului se vor prezenta şi rezultatele sportivilor din Clubul Sportiv Mureş Fly pe anul 2014, precum şi expediţiile din Kenya 2014, Nepal 2014, zborurile din Alpi 2014, participarea echipei de paraşutism la Cupa Mondială, participarea la Campionatul Mondial de Paramotor şi obiectivele pe anul 2015 dintre care amintim: expediţia Nepal 2015, expediţia Iran 2015, tentativa de triunghi FAI de 200km în Alpi.

 Mulţumiri sponsorilor

Pe această instructoprul de parapantă Ilea Iamina Camelia mulţumeşte în umele Clubului Sportiv Mureş Fly, pentru sprijinul acordat.”Mulţumim tuturor sponsorilor şi partenerilor noştri pentru sprijinul acordat în vederea realizării proiectelor şi activităţilor clubului.”

Detalii găsiţi pe siteul www.muresfly.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.