Festivalul „A faluban muzsikálnak"

a faluban muzsikalnakCea de-a VIII-a ediţie a festivalului „A faluban muzsikálnak“ („Răsună muzica în sat“) ,se va desfăşura în data de 18 mai 2014, în localitatea Corunca, de la ora 1700 şi va aduce în faţa publicului formaţii de dansuri populare maghiare de bună valoare din judeţul Mureş.

Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş  în colaborare cu Primăria comunei Corunca îşi propune să contribuie la conservarea tradiţiilor culturale ale minorităţii maghiare, la o mai bună cunoaştere şi colaborare între toţi cetăţenii judeţului nostru şi implicit ai ţării noastre. În acest scop, iniţiază organizarea anuală a festivalului de cântece şi dansuri populare maghiare „A faluban muzsikálnak“ („Răsună muzica în sat“).

  1. Formaţia de dansuri populare maghiare „Vadrózsa” din Sîncraiu de Mureş
  2. Formaţia de dansuri populare maghiare TAKÁCS MIHÁLY” din Voivodeni
  3. Formaţia de dansuri populare maghiare „HAJDINA” din Luduş
  4. Formaţia de dansuri populare maghiare „Csurgó” din Aluniş

Invitatul special al evenimentului cultural este interpretul de muzică populară şi romanţe maghiare, Ábrám Tibor din Tîrgu Mureş.

Festivalul este coordonat artistic de Molnár József- maestru coregraf la Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.