Festivalul copiilor, în premieră, la Daneș

AfisSenatorul Akos Daniel Mora a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că, alături de Asociaţia Vatra Saşilor, a iniţiat în comuna Daneş, în apropiere de Sighişoara, primul Festival al Copiilor din judeţul Mureş, care este programat în 8-9 iunie.

Akos Daniel Mora, care este tatăl a trei copii, a spus că acest festival este o premieră şi la nivel naţional şi că, dacă se va dovedi un succes, va depăşi graniţele judeţului Mureş.

Potrivit senatorului Akos, în Asociaţia Vatra Saşilor s-au înscris comunele Saschiz, Vânători, Daneş, Albeşti, Apold, Nadeş, Viişoara, Zagăr şi municipiul Sighişoara, însă şi alte oraşe, precum Luduş, care s-au oferit să contribuie la organizarea primului Festival al Copiilor. ‘Deşi Ziua internaţională a copilului este sărbătorită în majoritatea comunităţilor prin variate manifestări de mai mică sau mai mare anvergură, rare au fost situaţiile create în România care au avut ca rezultat marcarea acestei frumoase sărbători internaţionale prin organizarea unui adevărat ‘Festival al Copiilor’ de nivel judeţean, regional sau naţional. Această stare de fapt dorim s-o transformăm într-o bună oportunitate de a prelua iniţiativa organizării Festivalului Copiilor’, a spus Akos Daniel Mora. El a spus că decizia organizării acestuia la Daneş ‘corespunde setului de criterii care au fost luate în calcul în dinamica acestui nou proiect, care se doreşte să atragă un număr mare de participanţi într-un spaţiu natural, rural şi istoric dar, în acelaşi timp, racordat la modernitate printr-o infrastructură accesibilă’.

Parlamentarul liberal a subliniat că plasarea comunei Daneş la graniţa judeţelor Mureş şi Sibiu permite orientarea strategică de dezvoltare a proiectului, pentru ediţiile viitoare, la nivel interjudeţean, Mureş-Sibiu, şi, ulterior, regional – care să cuprindă judeţele Mureş, Sibiu, Braşov şi Alba.

Potrivit organizatorilor, oferta festivalului vine cu atractivitate înspre publicul urban cu alternativa organizării unor manifestări recreative sănătoase pentru copii, în aer liber, într-un spaţiu relativ rural, care poate oferi copiilor de la oraş prilejul inedit de a cunoaşte o parte din bucuriile vieţii rurale, cum ar fi joaca cu animalele domestice, cu reconstituirea alegorică a unei lumi de basm, a trecutului şi a tradiţiei istorice.

Din program nu vor lipsi demonstraţiile cavalereşti de călărie, atelierul simulat de săpături arheologice, parada armurilor, aeroplanorism, carting, tir sportiv sau paint-ball.

De asemenea, în program figurează concursul de gătit ‘MasterChef-ul copiilor’ şi ‘Copiii au talent’ şi ‘Târgul judeţean de jucării’, un târg în care vânzătorii şi cumpărătorii vor fi direct copiii, ce îşi vor putea vinde jucăriile de care s-au plictisit, să facă schimburi cu alţi copii sau să-şi cumpere altele noi. Copiii vor avea parte şi de concerte susţinute de Alina şi Sore LaLa Band, Ana-Maria etc.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.