Festivalul de colinde a făcut sală plină

colinde, cristian moldovan ludus primarDupă succesul înregistrat anul trecut cu prima ediție a Festivalului de colinde ,,Să-i cântăm toți Domnului”, Casa de Cultură ,,Pompeiu Hărășteanu” Luduș, director Dorin Grama, a organizat o nouă ediție. Au participat zece coruri reprezentative ale bisericilor Ortodoxă Luduș, Greco-Catolică ,,Sfântul Petru” Luduș, Reformată Luduș-Roșiori, Adventistă de ziua a 7-a Bettel și Imannuel, Baptistă Luduș și Maranatha.

Festivalul – Un mare succes

,,În această ediție a Festivalului de colinde practic sunt reprezentate toate denominațiile creștine din oraș”, ne-a declarat consilierul local USL, Daniel Totu, unul dintre cei mai activi organizatori. Sala Mare a Casei de Cultură a fost ocupată până la ultimul loc de spectatorii care au avut ocazia să vadă nu o competiție între corurile bisericilor participante, ci o susținere totală pentru religia creștină. Cei care au urcat pe scenă au cântat într-o deplină armonie, au învățat unii de la alții, indiferent că erau români sau maghiari.

,,Am venit ca să îi cântăm Domnului, să ne bucurăm de marea sărbătoare a Nașterii Domnului printr-o altă abordare, să ne umplem sufletele de liniște, de pace, să fim mai buni, să fim mai aproape unii de alții, indiferent de denominare pentru că toți suntem creștini”, a ținut să precizeze Daniel Totu care a exprimat mulțumiri primarului Cristian Moldovan, directorului Dorin Grama, directorului Cristian Georgescu de la televiziunea TTM și prezentatorilor Mihai Nașca și Toth Maria Orsolya.

După succesul înregistrat în acest an, organizatorii se gândesc încă de acum la ediția a III-a. Una la care să fie invitate și coruri din localitățile învecinate. După care, în anul 2014, vizionarul Daniel Totu vede o ediție cu participare județeană la Festivalul de colinde ludușean.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.