Festivalul de Film NexT revine duminică la Tg. Mureș

NexT in sufrageria J'ai BistrotFestivalul Internațional de Film NexT se pregătește pentru cea de-a 7-a ediție, ce va avea loc anul acesta în perioada 10-14 aprilie. Proiecțiile și seminariile NexT se vor desfășura în locațiile partenere: Cinema Studio, Cinema Corso, Cinema Patria și Café Verona Cărturești. Anul acesta, o serie de proiecții de filme vor avea loc și în țară: la Iași, Cluj, Brașov și Tîrgu Mureș.

Ca în fiecare an, agenda NexT va cuprinde programul de Competiție și secțiunile deja tradiționale ale festivalului: Semaine internationale de la critique (secțiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes), Short Matters! (scurtmetrajele nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film în anul precedent), Oscars Night (scurtmetrajele de ficțiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în anul în curs), Festival Friends / Prietenii Festivalului (program prezentat de HBO), NexT Generation și Cristi & Otto (programul dedicat filmelor realizate de regizorul Cristian Nemescu și sound-designer-ul Andrei Toncu). Nu va lipsi nici programul NexT Kids, cu o selecție de filme și activități dedicate celor mici. Acestor secțiuni li se adaugă programele speciale de anul acesta – Comedy Night și Focus: Aubagne.

Biletele și abonamentele pentru proiecțiile Festivalului de Film NexT pot fi achiziționate online de pe www.eventbook.ro şi de la Libraria engleza Anthony Frost, iar în timpul Festivalului, şi de la casele de bilete ale cinematografelor Studio, Corso şi Patria. Mai multe detalii găsiți pe www.nextfilmfestival.ro.

Dupa ce anul trecut Jai Bistrot a găzduit programul de suflet al Festivalului – Cristi & Otto – care cuprinde filmele realizate de Cristian Nemescu și Andrei Toncu, în memoria cărora a luat naștere Festivalul de Film NexT, anul acesta vom oferi spre vizionare filmele câștigătoare ale ediției NexT 2012.

HELLO KITTY
Regia Millo Simulov, Romania, 2011, 24’
Premiul publicului pentru film românesc, NexT 2012
O vară de neuitat la malul mării, alături de cei mai buni prieteni. Nimic nu le poate sta în cale.

DE AZI ÎNAINTE
Regia Dorian Boguță, Romania, 2012, 36’
Premiul pentru Cel mai bun film românesc, NexT 2012
Ştefan face 18 ani şi cadoul de aniversare este o lecţie de şofat, o sticlă de vodcă şi o discuţie libertină despre femei. Însă acest „cadou“ conţine şi o surpriză care dă peste cap toată aniversarea băiatului.

CAMERA / ROOM
Regia Fernando Franco, Spania, 2011, 18’
Premiul „Andrei Toncu” pentru cea mai bună coloană sonoră, NexT 2012
Ana e în cameră.

JUNIOR
Regia Julia Ducournau, Franţa, 2011, 21’
Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie, NexT 2012
Justine, a.k.a. Junior, este o ştrengăriţă cu coşuri şi un umor aparte. Este doar un pic misogină. După ce este diagnosticată cu un virus stomacal, corpul ei trece printr-o metamorfoză bizară…

AGLAÉE
Regia Rudi Rosenberg, Franţa, 2010, 19’
Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie, NexT 2012
Premiul publicului
În curtea şcolii, Benoit pierde un pariu cu unul dintre prietenii săi. Drept pedeapsă, trebuie să o invite pe Aglaée, o elevă cu handicap, să iasă împreună cu el.

PE MALURILE MEDITERANEI / MÉDITERRANNÉES
Regia Olivier Py, Franţa, 2011, 32’
Trofeul NexT 2012
Salvate de la uitare, după 25 de ani, aceste filme de 8 mm pun într-o nouă perspectivă destinul unei familii şi al unei generaţii.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.