Festivalul Internaţional de Arte şi Film „Vampirii”, din nou la Sighișoara 

Peste 30 de producţii cinematografice au fost înscrise la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Arte şi Film „Vampirii” (International Vampire Film and Arts Festival – IVFAF), care s-a desfăşurat la Sighişoara săptămâna trecută, dintre care 14 au fost nominalizate pentru Trofeul Ţăruşul de Aur.

Festivalul a debutat joi seara cu proiecţii de filme, care au fost urmate, vineri, de o dezbatere academică cu tema „Copiii de noapte – Vampirul în cultura populară”, la care au participat reprezentanţi ai unor universităţi de prestigiu din SUA, care a cuprins trei paneluri: Intertextualitatea vampirică, Vampirismul şi criza culturală şi Evoluţia vampirică şi consumul remarcabil. Dezbaterile au continuat sâmbătă cu panelurile Vampiri în cultura braziliană, Vampirismul în timp şi spaţiu, Vampirismul – Tradiţia şi Tranziţia, iar cu această ocazie vor fi definite şi o serie de reguli de vampirologie.

Trofeul „Ţăruşul de Aur”

În acest an, din totalul de 26 de filme scurte înscrise în festival, pentru trofeul „Ţăruşul de Aur” au fost nominalizate peliculele Love Bites, PYOTR495, Veneranda, Gaslight Grail, Jules D, Chateau Sauvignon, Angelystor, Lovely Creature, Restricted Diet şi Vain, în timp ce între filmele de lung metraj nominalizate se regăsesc Monsters Among Men, Dark Legend, Vampariah şi Night Wachman. Pe lângă cele 26 filme scurte înscrise în concurs, şapte filme de lung metraj, în cadrul evenimentului au rulat şi filmele care au câştigat anul trecut Ţăruşul de Aur, „Exposure” la categoria film scurt şi „Aaron’s Blood”, la categoria film de lung metraj.

Obiectivul declarat al acestui festival este afirmarea sa ca principală industrie de festival de artă multimedia având ca temă vampirii şi genul horror asociat acestei teme şi, de asemenea, să promoveze împrejurimile unice şi frumoase pe care Sighişoara şi Transilvania le oferă ca decor pentru festival.

Cristina VANCEA 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.