Festivalul tinerelor talente

C festivalLuna noiembrie vine peste Reghin cu parfum de muzică folk și poezie. Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin va găzdui, la sfârșitul acestei luni, prima ediție a Festivalului concurs de muzică folk şi poezie intitulat „Timp şi răstimp”, manifestare ce își propune descoperirea şi promovarea de noi talente din județul Mureș, atât în domeniul muzicii folk, cât şi al poeziei.

Regulamentul concursului…

…precizează că la ambele secțiuni sunt vizați concurenţi mureșeni cu vârsta cuprinsă între 14 şi 22 de ani, iar înscrierile se pot face până în data de 20 noiembrie.
Pentru secţiunea de muzică folk repertoriul trebuie să cuprindă două creaţii muzicale originale, cu texte proprii sau aparţinând unor poeţi consacraţi, fiind acceptaţi atât interpreţi individuali, cât și grupuri. Pentru înscrierile la secţiunea „Prima iubire” (poezie), doritorii trebuie sa trimită, pe adresa de mail a instituției, trei poezii.
Toţi concurenţii de la secţiunea de muzică folk vor participa în data de 30 noiembrie la o preselecţie, urmând ca cei promovaţi să participe la concursul propriu-zis. Acesta se va desfășura în aceeași zi, de la ora 16:00, pe scena Casei de Cultură a Tineretului, în fața publicului. Festivitatea de premiere va avea loc la sfârșitul spectacolului, iar premiile vor consta în bani şi instrumente muzicale. Marcela Naste, directorul Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”, a declarat că Fabrica de instrumente muzicale „Hora” va asigura premiile I, II și III, iar banii (sume mici) vor ajunge la concurenții care își vor adjudeca o mențiune.
Jurizarea poeziilor va începe imediat după ultima zi de înscriere în concurs, urmând ca autorii premiaţi să fie contactaţi telefonic pentru a fi invitaţi la festivitatea de premiere, unde își vor recita propriile creaţii. Pentru această secţiune, organizatorii spun că premiile vor consta în bani şi obiecte.

Juriul festivalului…

…va fi format din: Nicolae Băciuţ (directorul Direcţiei pentru Cultură), Sorina Bloj (director al Bibliotecii Municipale „Petru Maior”) – vor coordona selecţia pentru secțiunea de poezie; interpreta de muzică folk Angela Mărieşiu din Reghin şi Silvan Stâncel, cantautor şi profesor de chitară din Alba Iulia – se vor ocupa de secțiunea „Timp și răstimp” (muzică).
După festivitatea de premiere, Silvan Stâncel va susține un recital, împreună cu Ovidiu Scridon din Bucureşti.

Planuri de extindere

Ideea organizării unui asemenea festival la Reghin, spune Marcel Naste, a pornit de la ultimele activități organizate de Casa de Cultură a Tineretului, când unul dintre angajații instituției, Enea German, a cântat muzică folk împreună cu fiica sa. Datorită aprecierilor venite din partea publicului și a numeroaselor cereri de a se organiza la Reghin o manifestare dedicată folkului, s-a ajuns să se organizeze acest festival, deocamdată județean. Marcel Naste spune că deja există promisiuni ferme din partea unor sponsori în ceea ce privește participarea lor cu fonduri, astfel încât, la cea de-a doua ediție, concursul ar putea deveni unul național.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.