Festivalul „Toamnei” plouate

festivalul toamnei plouate (1)În ultimii ani, luduşenii s-au obişnuit cu două seturi de sărbători populare. „Zilele oraşului”, primăvara şi „Toamna luduşeană” în luna octombrie au adus motive de bucurie şi de relaxare tuturor. Iată că anul acesta, toamna s-a supărat pe noi şi, pe lângă recoltele bogate, ne-a adus şi nori cenuşii generatori de ploi reci. Să fie de vină pentru aceasta campania electorală pentru prezidenţiale? Încrâncenarea, duritatea, loviturile date sub, sau peste centură, să fi supărat pe creatorii de bună-dispoziţie?
Fără discursuri
Programarea festivalului a stat mult timp sub semnul incertitudinii din mai multe motive. Cel mai important a fost lipsa banilor necesari pentru organizare, dar rezolvarea a venit din partea firmei TDR SHOW Cluj-Napoca, o firmă specializată care nu a cerut niciun ban Primăriei; totul fiind pus la dispoziţie gratuit. Apoi, un alt aspect a trebuit să fie depăşit. Aceeaşi campanie electorală a creat nemulţumiri în terenul partidelor politice care doreau să-şi medieze excesiv candidaţii chiar dacă aceştia sunt în zona a două-trei procente în sondaje. Acesta este motivul pentru care nu a fost organizată o deschidere oficială cu discursuri şi musafiri veniţi de afară.
În rest, printre reprizele de ploaie, spectatorii au urmărit un program folcloric în care au evoluat soliştii Ana Georgeta Bala, Georgiana Pătrunjel, Ioan Dordoi, Ansamblurile Ardealul Luduş, Junii Târnavelor, Rapsodia Someşeană şi soliştii Adrian Socaciu, Amalia Chiper, Crina Varga Haiduc, Delia Molnar, Traian Ilea, Iulia Medrea.
Sâmbătă, Florin Săsărman şi Sorina Puiac au fost prezenţi într-un recital de muzică folk. Într-un recital extraordinar a evoluat Naţionala de Rock a României IRIS şi trupa ICAR. În cele trei zile au fost organizate jocuri şi concursuri pentru copii, iar părinţii lor au participat la degustarea de vin şi produse tradiţionale în măsura în care nu au fost deranjaţi de ploaie. Duminică seara la închiderea Festivalului participanţii din ambele tabere, consumatori şi vizitatori, au plecat cu o dorinţă unanimă. Anul viitor, vremea și vremurile să ţină cu ei.
Ioan A. BORGOVAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.