“Filmul Anului Ortodox” la prima sa ediţie

images„Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi Asociaţia non-profit Lăcaşuri Ortodoxe anunţă lansarea oficială a primei ediţii a Festivalului de film scurt FAO 2014 – “Filmul Anului Ortodox”, cu susţinerea specială a Agenţiei de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe, a Sectorului Mass-Media şi Comunicare al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi a Serviciului specializat LiveCamera media PRODUCTION.

Prin urmare, perioada 25 aprilie – 15 septembrie 2014 este destinata inscrierii, evaluarii si aprobarii materialelor realizate de participantii la Festival, precum si votarii on-line, ramanand ca in urmatoarea perioada, respectiv 15 septembrie – 1 octombrie 2014 sa aiba loc festivalul propriu-zis, cu vizionarea productiilor in sala, in mai multe locatii din tara, si jurizarea finala cu acordarea premiilor si a principalului Trofeu – FAO 2014.(EM)

 

Festival laic

 

Festivalul FAO 2014 nu este un festival religios, ci este un festival laic cu tema generala de tip istoric, cultural, traditional si religios, avand ca punct de pornire principal anul ortodox declarat de Patriarhia Romana si ca teme secundare evenimentele locale inspirate de partenerii oficiali ai Festivalului, inscrisi din teritoriu.

Perioada 25 aprilie – 25 mai 2014 va fi destinata si definitivarii parteneriatelor media si oficiale, pentru prima editie a Festivalului de film scurt FAO 2014 – “Filmul Anului Ortodox” (solicitari pot fi trimise la adresa fao2014@livecamera.ro).

Ca element inedit, proiectul prevede ca partenerii media si sponsorii sa poata participa si la jurizarea online a productiilor, prin reprezentanti ai lor, atat in semn de consideratie, dar mai ales pentru a influenta astfel calitatea editiilor viitoare ale Festivalului.

Editia I – FAO 2014 are ca tema generala unica: „Sfintii Martiri Brancoveni sau/si Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie”. Totusi, pe picior de egalitate, filmele inscrise care respecta temele locale intra si ele in competitia generala. Temele locale (valabile in competitia generala) sunt propuse de Partenerii si/sau organizatorii oficiali ai Festivalului, iar lista acestora va fi definitivata, de asemenea, in ziua de 25 mai 2014, odata cu inscrierea ultimilor parteneri – lista va putea fi accesata permanent in paginile de prezentare ale Festivalului.

 

Eveniment internaţional

 

Festivalul FAO 2014 este un eveniment international, deschis tuturor cetățenilor, atât din Romania cat si din afara tarii. Festivalul de film scurt este destinat in mod special tinerilor, amatori sau profesionisti. Cu toate acestea, nu există nicio limitare de vârstă.

Pentru toti cei interesati, organizatorii au pus la dispozitia acestora pagina oficiala: www.fao2014.livecamera.ro si, mai mult decat atat, Serviciul specializat LiveCamera media PRODUCTION promitand sa-i sustina pe cei interesati de productia de film, pentru inscrierea in festival, prin consiliere gratuita in vederea atingerii unui standard ridicat.

Declaram astfel deschise usile cinefililor dornici sa respecte valorile traditionale romanesti in arta zilelor noastre, invitandu-i de acum sa aiba incredere in productiile proprii si in sprijinul pe care il vor primi, pentru a intra in competitia pentru obtinerea Trofeului FAO 2014.

 

Arhid. Nicusor Silviu Dascalu,                                 Drd. Marius-Florin Bogatu

Reprezentant media al                                              Reprezentant PR Lacasuri Ortodoxe

Episcopiei Sloboziei si Calarasilor                          

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.