Finanțare Youth Bank pentru 6 proiecte ale liceenilor

youth bankŞi anul acesta ca şi anul precedent, YouthBank Mureş, după un proces de preselecţie, interviuri şi selecţie finală, a ales ca fiind câştigătoare 6 proiecte. Acestea au primit finanţare din fondul programului, un fond de 5000 de lei. Cele 6 proiecte finanţate sunt:

1. Asociatia elevilor liceului „Bolyai Farkas” cu proiectul „Bal de primavara” au primit suma de 1000 RON. Această seară este una culturală, fiind accentuată cu muzică clasică și ținute de seară, conturate de atmosfera elegantă a clădirii Teatrului Național. Este destinat atât liceenilor, studenților, cât și sponsorilor noștri, presei sau de ce nu colectivului Teatrului Național.

2. Automatiştii din Liceul Tehnologic „Electromures” cu proiectul „Cursuri de electronică şi simponzion de ştiinte” au primit 990 RON.. Acest proiect îşi propune să iniţieze tinerii în electronică, şi să atragă fonduri pentru achiziţia de aparatură de laborator din taxa perceputa pentru lecţii şi sponsorizările/donaţiile de la concursul de invenţii. Deasemenea popularizarea conceptului de peer education. Totodată, proiectul încurajează dezvoltarea multilaterală a elevilor, studiul pe cont propiu în paralel cu materia şcolară

3. Genesis din Colegiul National „Unirea” cu proiectul „O bratara, o carte, un zambet” au primit 900 RON. Acest proiect, O brățară, o carte, un zâbet, a fost conceput cu scopul de a familiariza tinerii din zonele rurale cu universul vast al cărții. Dorind ca tinerii să realizeze cât de important este să muncești pentru a obține un rezultat sau ceea ce îți dorești, îi vom iniția în arta creări obiectelor handmade, precum bățări, brelocuri, coliere, etc.; acestea urmând a fi oferite „partenerilor”, elevii, care dăruind o carte în schimb vor reuși să schimbe unele destine.
4. Transformers din Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” cu proiectul „Renovare pentru comunitate” au primit 1000 RON. Ideea proiectului: renovarea salii de vizionare din cadrul Liceului Tehnologic “Lucian Blaga” deoarece are nevoie de reparatii si de unele modificari.

5. Pingu din Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” cu proiectul „Ping pong si baschet pentru o viata sanatoasa” au primit 610 RON. Prin strangerea de sponsori , dorim sa acoperim suma propusa de noi pentru realizarea proiectului. Dorim sa amenajam in curtea liceului „Tehnologic Lucian Blaga” 2 mese de Ping-Pong si 1 cos de Baschet pentru sustinerea unor cursuri si concursuri in aer liber.

6. Voluntari de stiinta din Liceul Tehnologic „Petru Maior” cu proiectul „Modernizarea laboratorului de stiinte” au primit 500 RON. Daca ar fi necesar sa rezumam proiectul in numai cateva cuvinte am putea spune simplu: ,,modernizarea laboratorului de stiinte al Liceului tehnologic ,,Petru Maior”. Cand spunem aceste cuvinte, avem doua variante de a intelege sensul lor: fie simpla schimbare a starii generale actuale a laboratorului, fie perceperea viziunii din spatele acestora.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.