Finanțări nerambursabile din bugetul local

Primaria_01Patru cluburi sportive din Reghin vor primi, în total, suma de 90 de mii de lei din bugetul local pentru finanțarea proiectelor pe care le-au depus la administrația locală în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile. Sumele au fost aprobate în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal (care a avut loc la sfârșitul lunii august, iar pe ordinea de zi a întâlnirii fiind incluse 15 puncte), pe baza unei selecții făcute de o comisie de evaluare și a raportului de specialitate întocmit de Compartimentul Juridic al Primăriei. Plecând de la o hotărâre adoptată în luna februarie 2014, administrația reghineană acordă finanțări nerambursabile pentru activități non-profit de interes local, pe baza unui concurs de proiecte.
Concret
În cea de-a doua sesiune de selectare a proiectelor din acest an au fost depuse cinci proiecte, din care doar patru au cumulat punctajul necesar pentru a obține bani. Astfel, au îndeplinit criteriile de eligibilitate: Asociația Club Sportiv Viitorul Reghin, respectiv echipa de fotbal feminin care va primi suma de 25 de mii de lei pentru proiectul numit „Performanță în fotbalul de sală „Futsal””. Asociația „Sportul pentru toți”, condusă de Alin Păcurar, a câștigat 10.000 de lei cu proiectul „Mișcarea este viață, viața este mișcare”. Iar proiectul numit „Performanța în artele marțiale de autoapărare”, depus de Asociația Sportivă de Arte marțiale Red Dragon Fight Club, a obținut 20.000 de lei.
Cea mai mare sumă aprobată în urma evaluării proiectelor depuse, 30.000 de lei, va contribui la organizarea ediției cu numărul 8 a Cupei Sebastiano, competiție ce aduce la Reghin, în fiecare an, sportivi valoroși din culturism și fitness. Proiectul respectiv a fost depus de Asociația Club Sportiv Sebastiano.
Imobile și terenuri
În cadrul ședinței de Consiliu Local, aleșii reghinenilor s-au pronunțat asupra rectificării Bugetului General al Municipiului Reghin pe anul 2014, proiectul de hotărâre aferent fiind primul înscris pe agenda lor de lucru.
Apoi, au fost dezbătute apoi câteva proiecte referitoare la imobile și terenuri, dar și un proiect de hotărâre privind darea în administrare către Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” Reghin a unei locuințe de serviciu, situată în cartierul Unirii.
Ultimele două puncte de pe ordinea de zi au fost: Raportul Serviciului Asistență Socială privind serviciile și activitățile de asistență medicală comunitară derulate în municipiul Reghin, în perioada martie – iunie 2014 și o informare a aceluiași Serviciu asupra activității desfășurate de către asistenții personali, întocmită pentru perioada ianuarie – iulie 2014.

Emeşe ARDELEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.