Florea atacă puterea pe tema regionalizării

dorin florea, peti andrasPrim vicepreşedintele PDL Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că, dacă puterea ar fi înţeles ce înseamnă interesul naţional, ar fi stat de vorbă şi cu opoziţia pentru a cădea de acord pe marginea regionalizării României. ‘Dacă ar fi înţeles ce înseamnă interes naţional, vă garantez că ar fi stat de vorbă real, corect şi onest cu opoziţia. Se discută de regionalizare, nu am fost chemat o singură dată la o discuţie pe tema regionalizării. Trebuie mers prin consens, în dialog cu autorităţile locale. Nu o să-l critic pe Dragnea că a făcut regionalizarea prost, nu o să-l critic pe Dragnea că spune că trebuie să dispară 35% dintre comunele nerentabile. Nu o să-l critic pentru că ştiu că trebuie făcută în interes naţional. Nu o să-l critic, din contră, o să-l ajut. Credeţi că o să facă la anul regionalizarea? Uitaţi-vă la reacţiile lor (…) Nu mă aştept la ceva bun, pentru că din punctul meu de vedere este fâsâită, adică este ca şi Roşia Montană, ca CFR, ca Oltchim (…), a afirmat Florea.

El a spus că regionalizarea României trebuia făcută prin consens politic şi nu mizând pe voturile a 70% din Parlament, procentul oscilând. ‘Acest lucru trebuia să reiasă în unanimitate, trebuia făcut prin consens, nu că ai 70% în Parlament. Am văzut ce înseamnă un parlament al laşităţii. Domnul Crin Antonescu – era să cad de pe scaun – e în opoziţie! Ei zic că au 70%. Ce regionalizare vrei să facă ei când ăla fuge în stânga, ăla în dreapta, ăla spune că nu votează. Un popor întreg stă şi se cruceşte’, a susţinut Dorin Florea.

În privinţa judeţului Mureş, care ar fi inclus într-o regiune alături de Braşov, Harghita şi Covasna, cu capitala la Braşov, Dorin Florea a arătat că, dacă Târgu Mureş îşi pierde capacitatea de a fi capitală, ‘va avea o evoluţie dificilă’. ‘Pe liderii marcanţi ai UDMR nu i-a interesat nicio clipă acest lucru, ei au nevoie de o populaţie ţinută apăsat, ca la FNI, să nu gândească, să stea cuminte acasă, că ei le rezolvă toate problemele. Din păcate Mureşul va suferi, pentru că este o clasă politică de neacceptat. Uitaţi-vă cum s-au pierdut mari potenţiale, am rămas fără infrastructură, cum se năruie aeroportul, cum au distrus spitalul teritorial (din Târgu Mureş, n.r.)’, a susţinut politicianul.

Dorin Florea a mai spus că politicienii mureşeni, deşi au ocupat poziţii importante la nivel naţional, nu au ajutat cu nimic zona spre deosebire de oraşe precum Braşov, Sibiu sau Cluj Napoca, care nu au avut o asemenea reprezentare politică. ‘Braşovul nu a avut politicienii pe care i-a avut Târgu Mureşul şi nu a avut gâdilatul acesta prelung de 20 de ani în ceea ce a însemnat discriminarea pozitivă. Uitaţi-vă unde a ajuns Braşovul şi la ce involuţie au adus judeţul Mureş. Uitaţi-vă ce aerogară are Clujul, ce aerogară are Sibiul, şi uitaţi-vă ce are Târgu Mureşul, cu toţi liderii politici de 10 ori mai importanţi decât i-a avut Sibiul sau Clujul. Nu vreţi să discutăm România reală?’, a accentuat Dorin Florea.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.