Florea cere oprirea declarațiilor conflictuale

florea1Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, care este şi prim-vicepreşedinte al PDL, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în perspectiva caracterului regional al unor proiecte le-a cerut celor din Harghita şi Covasna să se abţină de la declaraţii care ar putea duce la catalogarea zonei ca fiind una conflictuală.

”Cel mai important lucru e să-ţi identifici proiectele, proiectul trebuie să fie găsit atractiv de judeţele din jur, este important să anticipezi arealul în care te desfăşori. Am identificat judeţele din jur pe care mă pot baza pentru un caracter regional al proiectelor. Aici am zis să speculăm cu Covasna şi Harghita, nu să tratăm de o manieră tâmpită, idioată, şi le-am spus şi lor: abţineţi-vă de la declaraţii care pot aduce catalogarea zonei ca zonă conflictuală. Abţineţi-vă! Şi haideţi să mergem cu ceea ce este important pentru noi. Dacă Mureşul nu va fi situat deasupra, degeaba vorbeşti de areal nu ştiu de care şi de Ţinut Secuiesc”, a arătat Florea.

Edilul din Târgu Mureş a arătat că se fac studii pentru ca proiectele să aibă caracter regional şi că din acest motiv oamenii nu ar trebui să se lase antrenaţi în ”plasa încrâncenată a politicului şi a părţii urâte”.

În privinţa anunţatelor acţiuni de protest împotriva proiectului de regionalizare, Dorin Florea a spus că dreptul la petiţie e liber şi că acum prioritatea este apărarea regiunii, nu punerea accentului pe conflictualitate.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.