Florea cere revocarea ministrului Nicolăescu

floreaPrim-vicepreşedintele PDL dr. Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, i-a solicitat, marţi, premierului Victor Ponta să îl revoce pe Eugen Nicolăescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, în urma declaraţiilor acestuia referitoare la sistarea finanţării unităţilor spitaliceşti private, în favoarea sistemului public. „Sănătatea, din păcate, suferă enorm de mult din cauza acestor experimente triste. Îi cer domnului Ponta să îl retragă de urgenţă (pe Eugen Nicolăescu, n.r.). (…) Să îl retragă – că bunul simţ nu îl face să îşi dea demisia – să îl retragă, să îl dea afară. Nu se poate, Sănătatea din România nu este CAP (…) Fiecare plătim aceşti bani, sunt banii noştri, nu sunt banii lui Nicolăescu”, a susţinut Dorin Florea, într-o conferinţă de presă.

Dorin Florea s-a referit la anunţul făcut la Târgu Mureş, de ministrul Eugen Nicolăescu, referitor la faptul că în contractul-cadru pe 2013, care va intra în vigoare cel mai probabil la 1 martie, va fi sistată finanţarea din fondurile Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate pentru unităţile spitaliceşti private, pentru ca fondurile publice să ajungă la spitalele publice.

Acesta a susţinut că prin aceste declaraţii, Eugen Nicolăescu ar fi adus un prejudiciu de imagine municipiului Târgu Mureş şi că numirea acestuia la conducerea Ministerului Sănătăţii ar fi fost ”un recul” pentru reforma în sănătate. „Nu am crezut în perioada care o trăim astăzi, în secolul XXI, în angajamentul şi în parcursul nostru european, să aud o prostie mai mare decât a declarat Nicolăescu la Târgu Mureş. Vă rog să mă credeţi că sunt îngrijorat pentru oraş. Că el ca şi ministru pe mine nu trebuie să mă mai convingă – pur şi simplu a fost un mare recul al Sănătăţii în momentul în care domnul Nicolăescu s-a apucat de acest minister. Mă îngrijorează modul în care se leagă de Târgu Mureş şi îi sugerez să nu mai vină la Târgu Mureş să facă declaraţii, iar dacă vine să meargă la Grădina Zoologică, la Cetate, dar să nu se mai atingă de spitale pentru că ne aduce un prejudiciu enorm de imagine. Cum poţi să declari la Târgu Mureş că spitalele private nu le mai finanţezi din bani publici? Arată din start această declaraţie, într-o singură frază, pe ce mâini e Ministerul Sănătăţii, că efectiv în bătaie de joc”, a arătat acesta.

Dorin Florea a spus că în momentul în care se afirmă că 2%-3% reprezintă finanţarea spitalelor private şi că prin tăierea acesteia se face economie ”înseamnă că cel puţin eşti paralel cu Ministerul Sănătăţii” şi şi-a exprimat regretul că secretarul de stat Raed Arafat nu reacţionează. Acesta a sugerat conducerii Ministerului Sănătăţii să controleze programele de sănătate, ”unde se pierd bani imenşi” şi farmaciile, ”unde este un jaf de proporţii”. El a mai adăugat că există două programe de sănătate care ”reprezintă de două ori banii pentru urgenţă”, dar că ministrul Sănătăţii ”vine şi spune că sistemul privat trebuie omorât, strâns cu uşa”. ”Eu cred în sistemul privat, dar cred în ceea ce înseamnă pachet minim de sănătate, reglementările clare, precise cât poate să asigure Casa”, a susţinut Florea.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.