Florea crede că referendumul UDMR este inutil

dorin florea

Dorin Florea, prim-vicepreședinte PDL

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, prim-vicepreşedinte al PDL, a declarat miercuri că UDMR organizează referendumul pentru o regiune de dezvoltare formată din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna ‘ca să se afle în treabă’, după ce în ultimii ani au respins mai multe iniţiative menite să facă din municipiu un centru regional.

Edilul a spus că UDMR doreşte să facă acest referendum doar ‘ca să se afle în treabă’ şi că dacă politicienii Uniunii ar fi dorit cu adevărat o capitală a regiunii la Târgu Mureş, atunci ar fi trebuit să nu respingă în Consiliul Local o serie de hotărâri care priveau dezvoltarea municipiului. ‘Nu e vorba de semnături sau nesemnături aici! Este vorba de a câştiga un teren pierdut (…) Deci pur şi simplu vor să facă acest gest ca să se afle în treabă. Trebuia, de trei ani, manifestată voinţa prin hotărâri de consiliu. Ei au respins centrul de cercetări, au pierdut spitalul regional, în continuu cultivă ura şi dezbinarea. Păi ce, acestea sunt valori? Ei cultivă în continuu zona conflictuală. Păi cine vine cu tine într-o zonă conflictuală? Acestea sunt problemele la care trebuie să răspundă liderii maghiari în faţa populaţiei maghiare. Deci, primul lucru trebuie să se spovedească în faţa cetăţenilor maghiari, după care să le ceară în continuare. Cred că acest lucru trebuie să-l înţeleagă populaţia’, a susţinut Florea.

Primarul a spus că va încerca să ajute populaţia maghiară astfel încât ‘liderii lor să-i trateze cu demnitate şi nu umilindu-i, cerşindu-le tot felul de lucruri pe care trebuia să le facă ei’. ‘Dacă-i întrebi ce au făcut când au fost miniştri, cred că aveţi răspunsul. N-au făcut nimic pentru populaţie (…) Eu am anunţat, de trei ani am iniţiat un proiect, tocmai pentru a pregăti oraşul pentru a aspira la această funcţie. UDMR s-a trezit dintr-un somn prelung şi a visat, aşa, un vis în care declară că Târgu Mureşul trebuie să fie capitală’, a spus Florea.

Primarul a mai spus că a avut mai multe iniţiative pentru aducerea Târgu Mureşului între primele 10 oraşe ale României, atât demografic, cât şi patrimonial şi profesional, el propunând comasarea comunelor limitrofe cu municipiul, unificarea universităţilor, proiectul de înfiinţare a oraşului ştiinţific şi obţinerea statutului de spital regional pentru SCJU

Preşedintele UDMR Mureş, Brassai Zsombor, a declarat recent că în urma invitaţiei lansate de Uniune partidelor româneşti cu reprezentare parlamentară, doar PDL a acceptat să discute pe marginea organizării referendumului pentru o regiune Mureş-Harghita-Covasna, cu capitala la Târgu Mureş.

AGERPRES

print
0 comments on “Florea crede că referendumul UDMR este inutil
  1. Vasile Micu spune:

    Cândva,nu chiar aşa de demult, judeţul Mureş cu reşedinţa sa se mândrea cu :Azomureş,Electromureş,Metalotehnica,Imatex,F-ca de Piele,IPL 23 AUGUST ,CarbidFox,Republica Reghin,Bere Reghin,Termocentrala Iernut ş.a-care ne îndreptăţeau să sperăm la Capitala unei regiuni ! Ce a mai rămas ? Clujul ,care se mândrea cu :Farmec,CUG,Ind.Sârmei Câmpia Turzii,Cimentul,Sticla Turda şi încă câte ceva acolo ACUM să-l vezi ! Implozia mureşană cu Explozia clujeană să nu amintim şi celelalte Explozii sibiene,braşovene,albaiuliene !Azi ,mâine ne taie şi "aripile" Aeroportuare(făcând inutile investiţiile mari) .Ce argumente am mai putea evidenţia spre a ne numi Capitală regională?Parcul Industrial (actual şi cel "visat"IBM) par pitici pe lângă "droaia" de reprezentanţe "aciuite" în arealul judeţelor învecinate !Am rămas să ne "hârjonim"între noi,să ne dăm cu cărămida-n piept care n-a săpat şi ca a săpat temelia ,HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ să reînviem MUREŞUL !

  2. Petris Marcel spune:

    Așa este Vasile, suntem de departe cel mai în urmă județ, parcă și Bistrița-Năsăud ne depășește. Poate doar medicina a mai rămas în picioare și a apărut Sistemul de Urgență creat de Dr. Arafat. Da , mai avem Fabrica de medicamente și Fabrica de cablaje electrice. Ne mai mândrim cu ceva? Nu cred. Dar nu mândria e cea care ne roade cel mai tare. Problema noastră e că avem copii care termină liceele,facultatea și nu găsesc un loc de muncă, faptul că în județ sunt atât de mulți oameni care nu au loc de muncă și ei nu au nici un venit, nu sunt nici șomeri pentru că li s-a terminat șomajul.Ei nu apar nicăieri, în nici un program, nici măcar în cel care primesc ajutor de alimente de la UE. Dacă nu sunt pensionari sau șomeri salut, n-au voie să mănânce. Sunt cei bătuți de soartă.

  3. Vasile Micu spune:

    Petris Marcel Măi,dragă prietene,ce-o fi când,ruga multor ecologişti fără studii economice şi fără logică(doar "mitingişti") se va închide şi Combinatul ? Dar când s-or sătura şi "maieştrii"ARAFAT,CPOPTOIU,SUCIU şi toate somităţile medicale (încă mureşene) şi când va decădea şi rangul UMF-ului (datorită "mâncărimii" interetnice) ?Noi,ca noi, un dangăt şi gata şi restul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.