Florea crede că Videanu riscă și excluderea din PDL

floreaPrim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, a declarat, miercuri, că formaţiunea democrat-liberală are în statut prevederi clare, cu sancţiuni mergând de la suspendare până la demisie, pentru situaţiile cu membri suspectaţi de corupţie, iar în cazul lui Adriean Videanu se va proceda ca şi în cazurile similare anterioare.

‘Ce să facă (PDL)? Ce-a făcut cu fiecare demnitar. Am înţeles şi eu că sunt probleme, dânsul (Videanu, n.r.) are o altă opţiune, este faza iniţială a unor declaraţii sau a unor luări de poziţie. Deci niciodată, aduceţi-vă aminte, asta-i situaţia: dacă vrem o altfel de politică, dacă vrei altceva, în momentul în care planează o suspiciune, partidul are procedura lui statutară! Ceea ce nu vedeţi la alte partide. Statutară! E definit, foarte clar: în momentul în care încep anumite lucruri, oamenii se vor da deoparte (…) De la suspendare la excludere… nu excludere, demisia din partid’, a comentat Dorin Florea.

El a adăugat că regretă situaţia în care se află Videanu, însă nu ştie mai mult despre cazul acestuia decât s-a vehiculat public.

‘Nu ştiu, nu mă întrebaţi pe mine, treaba lui! Eu ştiu deocamdată că sunt nişte lucruri care i se aduc în acuză, atât ştiu. În statutul partidului, singurul din România, există stipulat acest lucru. În momentul în care este un anumit grad de acuză şi aşa mai departe, automat se dispune măsura corectă, pe care a iniţiat-o partidul’, a mai spus liderul PDL.

Conducerea DIICOT a solicitat procurorului general să sesizeze preşedintele României pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru complot şi subminarea economiei naţionale, fapte comise în perioada în care avea calitatea de ministru al Economiei.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.