Florea despre viitorul nod de autostradă Tîrgu-Mureș

Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că municipiul va deveni un ‘nod’ important prin includerea în reţeaua TEN-T a traseului Timişoara – Sebeş – Turda – Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, atât în componenta rutieră, cât şi în cea feroviară.

Primarul a spus că a primit de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii o hartă care demonstrează că prin includerea municipiului Târgu Mureş în reţeaua TEN-T, acesta va deveni al doilea nod rutier ca importanţă după Braşov şi că ‘acestea sunt realizări şi reprezintă rodul eforturilor pe care le-am iniţiat cu ceva timp în urmă’. Florea a precizat că acest culoar ar putea intra în finanţare în 2013.

În cadrul conferinţei de presă, Dorin Florea i-a adus critici vicepremierului Marko Bela şi UDMR-ului, care nu au reuşit să obţină includerea tronsonului de autostradă de 36 de kilometri, Bălăuşeri-Acăţari-Turda pe traseul autostrăzii Transilvania. Florea a criticat şi conducerea Consiliului Judeţean Mureş, care nu a prevăzut investiţii în infrastructura rutieră, prin care să se asigure legăturile cu viitoarele autostrăzi care se vor intersecta la Târgu Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.