Florea, împotriva prezenţei primarilor în CA ale firmelor

florea1Primarul municipiului Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, s-a manifestat, luni, împotriva intenţiei de modificare a Legii nr. 161/2003 privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, arătând că motivul invocat de unii aleşi pentru a rămâne în aceste structuri ar fi o ‘şmecherie’ şi o ‘minciună’. ‘Dacă intrăm într-o analiză a lucrurilor, motivele invocate de unii primari – că prezenţa în consiliile de administraţie le conferă mai multă încredere şi putere de decizie – este o minciună, o şmecherie, motivând dorinţa lor de a rămâne în continuare în acele structuri. Primarul îşi exercită mandatul nu pe plantaţie, ci în baza legii şi a atribuţiilor pe care i le delegă comunitatea. În schimb, se poate discuta despre legea administraţiei, legea alegerilor locale, dar acesta este un alt subiect’, a arătat Dorin Florea, într-un comunicat de presă.

Edilul a afirmat că, dacă legea spune clar că primarii nu au ce să caute în adunările generale ale acţionarilor sau în consiliile de administraţie, această prevedere trebuie respectată ca atare. ‘În ce mă priveşte, nu numai că nu am făcut parte din vreun consiliu de administraţie, dar, şi ca medic, nu am mai operat de când am devenit om de administraţie, pentru că mi-am dat seama că nu se pot face concomitent două lucruri, decât unul în detrimentul celuilalt’, a susţinut Dorin Florea.

Primarul din Târgu Mureş a mai arătat că orice politician şi în special un om de administraţie trebuie să înţeleagă că legile şi regulile trebuie respectate, iar respectarea legilor, a regulilor şi a bunelor practici este obligatorie, şi nu aleatorie şi că acest lucru îl vrea Europa vrea de la noi.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.