Florea: „Ungureanu trebuia să se înscrie în PDL”

dorin florea

Dorin Florea, prim-vicepreședinte PDL

Prim vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal, Dorin Florea, a declarat miercuri, la Târgu Mureş, că ţine foarte mult la Mihai Răzvan Ungureanu, că acesta a avut o şansă uriaşă de a coagula dreapta politică românească dacă intra în PDL, însă a preferat un al drum, prin înfiinţarea unui nou partid. ‘Domnul Ungureanu a avut o şansă uriaşă, uriaşă. Dacă a simţit vreodată de dreapta, trebuia să se înscrie în PDL. Ăsta era singurul lucru. Nu vezi că umblă să-şi facă partid? Dacă luptăm împotriva demagogiei şi ipocriziei – hai să o spunem şi pe asta din tabăra noastră – păi nu te supradimensiona. Eu ţin foarte mult la el şi am avut o relaţie corectă, dar vezi că n-ai partid? Vezi că n-ai structuri? Ce te-a oprit să vii în PDL? Pe cine a oprit PDL să vină să muncească şi să lupte pentru principiile dreptei?’, a arătat Florea.

Acesta şi-a exprimat regretul că încă nu există un lider politic autentic care să reconstruiască dreapta şi că Mihai Răzvan Ungureanu a avut cândva o şansă, însă a preferat să se lanseze într-o nouă construcţie. ‘Eu regret foarte mult, sigur că lipseşte şi un lider autentic, dl Blaga şi eu m-am angajat să refacem dreapta, dar aşa un lider carismatic cum au fost de-a lungul timpului o serie de personalităţi marcante, care au marcat ideea unui partid sau al unui partid, din păcate nu există acum. Poate o să apară mâine. Dl. Ungureanu a avut o şansă uriaşă atunci, era un entuziasm popular, spune a lucrurilor pe nume, era apreciat de populaţie. Putea să vină la PDL şi mergea mai departe. Probabil avea o reprezentanţă uriaşă, dar dânsul a ales să meargă pe drumul lui făcând alt partid. Şi acum văd săracul oboseşte să vină, să convingă, să facă, să dreagă’, a afirmat prim vicepreşedintele PDL.

Florea a susţinut că acelaşi lucru ca Forţa Civică îl face şi Mişcarea Populară şi că nimeni nu îi împiedică pe cei ‘foarte vocali’ să vină în cadrul PDL să îşi expună punctul de vedere. ‘În general oamenii serioşi, sătui de murdărie, se gândesc că totuşi valorile trebuie scoase în faţă. Dreapta trebuie să se formeze. Şi eu vreau să terminăm odată cu minciuna şi demagogia ieftină (…) Pe domnul Preda, pe domnul Voinescu i-am văzut foarte vocali. Cine l-a oprit să vină să spună: deţin supremaţia şi deţin standardul evaluării în nu ştiu care domeniu, în PDL. Lăsaţi-mă că rup lanţurile. Cine l-a oprit? L-a oprit cineva? Dar e mai simplu să stai pe margine şi să dai tot în calul care trage’, a subliniat Dorin Florea.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.